Anlık Bildirim

Intel Coffee Lake masaüstü işlemciler karşınızda

Gelecek yıl sonlarına kadar masaüstü tarafında bizi karşılayacak olan Intel Coffee Lake işlemci ailesi netlik kazandı. Seride ilk kez 6 çekirdekli Core i5 ve 4 çekirdekli Core i3 işlemci yer alıyor.

Intel’in 14nm üretim sürecindeki dördüncü işlemci mimarisi olan ve 10nm sürecine geçişte aradaki boşluğu kapatmayı amaçlayan Coffee Lake yani sekizinci nesil Core işlemci ailesi yavaş yavaş resmiyet kazanıyor. Firma ilk olarak masaüstü işlemcilerden başladı. Bir nevi Ryzen işlemcilere karşı cephe alma hareketi diyebileceğimiz seride pek çok ilk yer alıyor.

Ana özellikler

10nm üretim sürecine geçişte halen istediği verimliliği yakalayamayan Intel, Cannon Lake serisini gelecek yıl sonlarına bırakmak zorunda kaldı. Bunun yerine 14nm sürecini en iyi sürüme ulaştırdı ve Coffee Lake serisinde iyi bir performans artışı elde etti.

Coffee Lake mimarisi aslında Kaby Lake mimarisinin üzerinde yükseliyor ve teknik açıdan bir fark yok. Daha gelişmiş 14nm süreci sayesinde enerji tüketimi değişmeden hızlar arttırılmış ve en önemlisi çekirdek sayıları yükseltilmiş.

 

Intel Coffee Lake masaüstü işlemciler karşınızda Tam Boyutta Gör

Yeni işlemciler sadece 300 serisi çipsetler ile uyumlu. Elektrik devreleri ve enerji iletimi değiştiği için firma böyle bir karar almış. Bazı üreticiler eski anakartlarla da çalışacağını belirtmiş olsa da Intel istenen verimin alınamayacağını belirtiyor. Ayrıca Z370 anakartı üzerindeki LGA 1151 soketi de sadece Coffee Lake ile uyumlu. Soketin yapısı Skylake döneminden beri aynı olsa da artık uyumluluk kaldırılmış.

Diğer taraftan Intel yeni seride 40 PCIe 3.0 hattı desteği olduğunu belirtiyor. Sayı kulağa yüksek geliyor olsa da aslında bir ayrıntı söz konusu. Bu hatlardan 16 tanesi işlemci için ayrılmış. Çift ekran kartı ile SLI veya mGPU mümkün oluyor. 24 tanesi ise platform kontrol merkezi için. Böylece ekstra Intel Optane bellek veya  PCIe / M.2 depolamaya imkan tanınıyor.

Grafik tarafında ise Gen 9 entegre grafik birimleri tercih edilmiş. 24 işlem birimine kadar çıkabilen grafik birimlerinin oyun için en iyi performansı sunacağı ve FPS açısından yüzde 25 kazanım sağladığı ifade ediliyor.

Bunlar haricinde işlemcilerde daha fazla Intel Smart Cache, daha iyi hız aşırtma varken Z370 anakartlarda ise ikinci dalga WiFi AC ve Bluetooth 5.0 desteği, 4 çekirdekli ses işlemcisi ile daha iyi ses yönetimi gibi özellikler yer alıyor. Şimdi dilerseniz işlemcilere geçelim.

 

Intel Coffee Lake masaüstü işlemciler karşınızda Tam Boyutta Gör

Intel Core i7

Yeni seride Intel şimdilik 6 işlemci modeli tanıttı. Elbette ilerleyen aylarda bu sayı daha da artacaktır. Modeller içerisinde 3 adet standart 3 adet de hız aşırtılabilir işlemci yer alıyor. Firma her kategoriye bir K işlemcisi koymuş. Yani Core i3 serisinde de hız aşırtma imkanı olacak.

Seride Core i7-8700K amiral gemisi durumunda. 6 çekirdek ve 12 izlek birimi olan işlemci 3.7GHz saat hızında çalışıyor. 4.7GHz seviyesine çıkabilen işlemcinin TDP değeri 95W ve fiyatı da 359$.

Intel Core i7-8700 işlemcisi ise yine 6 çekirdekli ve 12 izlek birimli. 3.2Ghz hızında çalışan işlemcinin TDP değeri 65W ve fiyatı da 303$ seviyesinde.

Intel Core i5

Core i5 serisinde bir ilk karşımıza çıkıyor. Rzyen işlemcilere boşluk bırakmamak adına firma seriye 6 çekirdekli işlemciler ekledi. Core i5-8600K ve Core i5-8400 işlemciler 6 çekirdek/6 izlek birimine sahip. Core i5-8600K için 95W TDP değeri ve 257$ fiyat etiketi mevcut. Core i5-8400 ise 65W ve 182$ değerinde. Özellikle oyuncu bilgisayarları için bu seri çok ilgi çekecek.

Intel Core i3

Yine burada da bir ilke şahit oluyoruz. Intel ilk kez seride 4 çekirdekli işlemcilere yer veriyor. Seriyi daha çok fiyat-performans noktası haline getirmek ve Ryzen 3 serisine alan bırakmamak için geliştirilen seride de iki işlemci var.

Intel Core i3-8350K işlemcisi 4 çekirdek/4 izlek birimi taşıyor. 91W TDP değeri ile birlikte fiyatı 168$ oluyor. EN ucuz işlemci ise Intel Core i3-8100. 4 çekirdek/4 izlek birimli işlemci 65W TDP değerine sahip ve fiyatı da 117$. Yeni işlemciler ile ilgili detaylı bilgiler 5 Ekim tarihinde paylaşılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9355 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, core i7-8700k ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim