Anlık Bildirim

Bu yıl içerisinde ard arda ortaya çıkan işlemci açıklarıyla boğuşan Intel’in en çok eleştirildiği noktalardan birisi şüphesiz bu açıkların kapanmasının için performans düşüşüyle sonuçlanması. Tabi donanımsal olan bu açıklar yazılımsal olarak ne kadar kapanıyor orası ayrıca endişe verici bir konu olarak duruyor.

Son gelen haberlere göre yarı iletken devinin yongalarında bir açık daha keşfedilmiş ve bu sefer ki açığın kapatılması da Meltdown’da olduğu gibi performans düşüşünü beraberinde getirecek. Resmi olmasa da %5-10 arası bir kayba neden olacak olan yama elbette olumsuz karşılanıyor. Ancak durum bundan daha da kötü.

Performans düşüşünü gözler önüne sermeye engel

Firmanın son mikrokod güncellemesiyle birlikte gelen Son kullanıcı lisans sözleşmesi olarak çevirebileceğimiz EULA’da yapılan değişikliğe göre artık güvenlik güncellemesinin sebep olduğu performans düşüşünü göstermek amaçlı öncesi/sonrası formatında kıyaslamalar yayınlanamayacak.

Kullanıcılar tepkili

Kararın farkedilmesinin ardından Reddit’te açılan başlıkta kullanıcılar Intel’e öfke kusarken firmadan cevap da gecikmedi. Yapılan açıklamada Intel yapılan geri bildirimlerden memnun olduğunu belirtirken meydana gelen sorunun ileriki EULA sürümünde düzeltileceğine yer verildi.
Tabi ki donanım dünyasındaki yükselen ateş bu açıklamayla dinmiş değil ve kısa bir sürede dinecek gibi değil çünkü donanım forumlarında firmanın bu hareketi samimilikten uzak ve müşterilerini hiçe sayan bir davranış olarak değerlendirilmekte. Umarız Intel ilerleyen günlerde kullanıcıları memnuniyetini geri kazanacak stratejiler izler. İlerleyen günlerde sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7466 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, meltdown ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim