Anlık Bildirim

Intel, Meltdown ve Spectre açıklarını ABD hükümetinden önce Çinli şirketlere bildirmiş

Intel'in Meltdown ve Spectre açıklarını ABD hükümetinden önce bazı Çinli şirketlere bildirdiği ortaya çıktı. Çin hükümetinin bu açıklardan faydalanmış olabileceği büyük endişe yaratmış durumda.
Wall Street Journal tarafından yayınlanan yeni bir rapor Meltdown ve Spectre işlemci açıklarına dair bilinmeyen detaylara ışık tuttu. Yayınlanan iddialara göre Intel aralarında Microsoft, Amazon ve Çinli şirketler Alibaba ve Lenovo'nun da yer aldığı bazı müşterilerini güvenlik açıkları konusunda ABD hükümetinden önce bilgilendirmiş.
Bununla birlikte Intel, spekülatif yürütme güvenlik açıkları ile ilgili temas kurduğu müşterilerinin hiçbirinin ismini açıklamadı. Bir Intel sözcüsü şirketin ABD hükümeti de dahil olmak üzere herkesi zamanında bilgilendiremediğini belirtti.
Henüz ortada hiçbir kanıt olmamasına rağmen internet ortamındaki her şeyi düzenli olarak izleyen Çin hükümetinin bu bilgilerden istifade ederek yamalar yayınlanmadan önce açıklardan faydalanmış olabileceği düşünülüyor.

Intel "siber savaş" faktörünü hesaba katmamış

Lenovo, bilgilerin gizlilik sözleşmesi ile korunduğunu söylerken Alibaba, Çin hükümeti ile bilgi paylaşımına yönelik suçlamaların "spekülatif ve asılsız" olduğunu öne sürdü. Ancak bu durum elebette hükümet yetkililerinin Alibaba'nın bilgisi olmadan detayları ele geçirebilmelerine engel değil.
Intel deyim yerindeyse iki ateş arasında kalmış durumda. İş ortaklarına bildirmek zorunda olması konusunda herhangi bir sıkıntı yok ancak yamalar tam olarak hazır hale gelmeden önce sızıntıları en aza indirgemek için bu bildirimleri de sınırlaması gerek. Anlaşılan o ki, şirket ilk kimi haberdar edeceği konusunda "siber savaş" etkilerini hesaba katmamış.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3165 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lenovo, alibaba ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim