Anlık Bildirim

Intel, Ryzen ailesi için hazırlık yapıyor olabilir [GÜNCELLEME]

Son zamanlarda Ryzen işlemci ailesinin yaklaşmasıyla birlikte platformun Intel tarafındaki karşılığının ne olacağı tartışıladursun Intel elini güçlendirmek için hazırlıklara başlamış bile.
Gelecek ay satışa sunulması planlanan Ryzen işlemci ailesinin performans testlerinde göründüğü üzere platform Kaby Lake mimarisiyle benzer performans sunacak. Her ne kadar Intel’ın CEO’su Brian Krzanich, Kaby Lake’in Summit Ridge’i karşılayacağından emin olsa da görünüşe göre firma işini şansa bırakmak istemiyor.

i7-7740K

Gelen sızıntılara göre Intel iki yeni modelin hazırlığında. Biri i7 sınıfına diğeri ise i5 sınıfına gelmesi beklenen modellerden i7-7700K’nın yerini alması beklenen i7-7740K’da Intel mevcut işlemciyle aynı izlek ve önbellek konfigrasyonu sunarken, 4.3 Ghz’lik taban frekans ve 4.5 Ghz’in üzerinde olacağı tahmin edilen boost clock değeriyle karşımıza çıkacak.

Buna bağlı olarak işlemcinin ısıl tasarım gücünün de 100 watt seviyesine tırmanması bekleniyor. Modelin fiyatı hakkında ise net bir bilgi mevcut değil ancak firma ya halihazırdaki i7-7700K modelinin fiyatında indirime gidip yeni modeli aynı fiyattan satışa sunacaktır ya da Ryzen ailesi karşısında daha iddialı olabilmek adına bir sürpriz yapacaktır.

i5-7640K

Kaby Lake mimarili en hızlı i5 işlemci olan i5-7600K’yı yerinden edecek i5-7640K ise teknoloji severleri i7-7740K’dan daha fazla heyecanlandırabilir zira iddialara göre Intel modeldeki dört çekirdeğin yanında sanal izlek desteği de sunacak. Öte yandan işlemcinin 4.0 Ghz’lik taban ve 4.2 Ghz’in üstünde bir boost clock değerinde görev yapması bekleniyor. Yine mevcut modeldeki 6 MB’lık önbellek miktarının da 8 MB olarak güncelleneceği işlemcinin TDP değeri ise yapılan geliştirmelerden ve aynı zamanda hız arttırımından dolayı 100 watt olacak.İşlemci tarafındaki iyileştirmelerin yanı sıra Intel entegre grafik birimine de dokunmayı ihmal etmemiş. Görünüşe göre HD 630’un güncellenmiş bir versiyonu işlemciye eşlik edecek.
İşlemcideki iyileştirmelere bağlı olarak fiyatın da artması bekleniyor hatta yeni model i5 sınıfının fiyat bandını aşacağa benziyor. Buna rağmen eğer Intel Ryzen ailesindeki 4 ve 6 çekirdekli modellere gerçekten iyi bir alternatif sunmak istiyorsa fiyatları makul bir seviyede tutmak zorunda.

Ek olarak Kaby Lake’in Sky Lake üzerine getirdiği performans artışının neredeyse tamamını frekans artışına borçlu olduğunu düşündüğümüzde yeni modellerde de aynı strateji uygulanacağa benziyor. Ayrıca i5 modelinin sanal izlek desteği sunup sunmayacağı bilgisinin henüz netleşmediğinin de altını çizelim. Son olarak modellere dair haberleri ilerleyen dönemde birlikte takip ediyor olacağız.
Güncelleme: Son gelen bilgilere göre bahsi geçen modeller daha önceki bu haberimizde de anlattığımız Kaby Lake-X ailesine ait modeller olacaklar. Ayrıca her iki modelin de TDP değerinin 112 watt seviyesinde olması beklenirken LGA 2066 soket formunda olacaklar ve X299 çipsetli anakartlarda kullanılabilecekler. Ayrıca Intel'in bu yongalarda entegre grafik birimini devre dışı bırakacağı bilgise de mevcut. Son olarak Core i5-7640K modelinin önbelleğinin 6 MB seviyesinde olacağının, ilginç bir şekilde turbo frekansına çıkamayacağının ve sanal izlek desteğinin olmayacağının da altını çizelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4504 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel kaby lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim