Anlık Bildirim

Intel Ryzen işlemciler ile Xeon yongalarını kıyasladı

Intel’in geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu Sky Lake Purley adını verdiği işlemci ailesini tanıtım slaytlarında Ryzen işlemcilerle kıyaslaması dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar:
Intel Ryzen işlemciler ile Xeon yongalarını kıyasladı Tam Boyutta Gör

Intel’in yeni Xeon işlemci ailesi geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Modellerin tanıtım slaytlarında aynı segmentte olmamasına rağmen Ryzen işlemcilerle kıyaslanması donanım severlerin dikkatinden kaçmadı.

Intel’in yeni nesil Xeon işlemci ailesi hem güç tüketimi hem de performans kanadında kaydadeğer geliştirmeler içeriyor. Firmanın slaytlarında değindiği asıl nokta da bu aslında. Buna karşın sunumda yer alan bir sayfada firma sunuculara ve iş istasyonlarına yönelik hazırladığı 2200$ fiyat etiketine sahip Xeon Gold 6134 işlemcisini AMD’nin 499$'dan satışa sunduğu Ryzen R7 1800X işlemcisiyle kıyaslayınca donanım severleri şaşırttı.
Öte yandan Intel’in testte söz konusu Ryzen yongasına yer vermesine sebep olarak çekirdek sayısı itibariyle aynı miktarı içermesi düşünülüyor. Yine de karşılaştırmada AMD’nin EPYC işlemcilerinin kullanılması daha doğru olurdu. Özellikle kullanım sahasına dayalı özelleştirmeler hesaba katıldığında bu daha iyi anlaşılacaktır.

%24'lük artış

 
Son olarak EPYC işlemcilerinden bahsetmişken bu modellerin SMT ile ne kadar performans artışı yakaladığına da değinmek faydalı olur. Yapılan testlerde Xeon 8176 yongası sanal izleklerin kapalı durumuna göre %19.58’lik artış yakalarken AMD’nin EPYC 7601 çözümü ise %24’lük bir performans artışı elde etmiş bu da AMD’nin mühendislerinin sanal izlek konusunda gerçekten iyi çıkarttıklarını gösteriyor aslında. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6382 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim