Anlık Bildirim

Intel en az bir yıl daha 10nm sürecine geçmeyecek

Üretim tarafında halen verimlilik sağlayamayan Intel yine riske girmek istemedi ve 10nm sürecine geçişi gelecek yılın sonlarına kadar erteledi. Detaylar haberimizde.

Uzun yıllar tick-tock adını verdiği iş stratejisini başarılı bir şekilde devam ettiren Intel, 14nm sürecinde sıkıntı yaşamaya başladı. 4 nesildir 14nm sürecinde üretim yapan firma beşinci nesle de geçiş yaptı. Görülen o ki sayı altıyı bulabilir.

Verimlilik halen yakalanamadı

Firma mali tabloların ardından yatırımcılarla yaptığı toplantıda 10nm geçiş sürecinin beklenenden daha fazla uzayacağını açıkladı. Normal şartlar altında bu yılın sonunda ilk örneklerin piyasada olması beklenirken gelecek yılın ilk aylarında ertelenmişti. Şimdi ikinci bir erteleme daha yaşandı ve gelecek yıl sonuna kaldı.

Intel bu yılın sonlarına doğru Whiskey Lake adında beşinci nesil 14nm işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu seri AMD’nin 12nm sürecindeki Ryzen 2 ve Threadripper işlemcileriyle mücadele etmeyi amaçlıyor.

Intel’in üretim süreçleri konusunda daha verimli bir tablo ortaya koyduğu ve 14nm sürecinin rakiplerin 10nm süreci kadar başarılı olduğu zaman zaman ifade ediliyor. Bununla birlikte AMD aradaki farkı açmak üzere.

Şirket bu yıl 7nm sürecine geçişi başlatmak istiyor ve ilk Zen 2 tabanlı EPYC ROME işlemcileri sunucularla buluşacak. Gelecek yıl ise yeni nesil Ryzen ve Threadripper işlemciler ile pazara ağırlığını koymayı istiyor.

Intel en azından gelecek yıl sonlarına kadar AMD’nin hamlelerine çekirdek sayısı ile karşılık verecek. Yeni bir platformda 28 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilen işlemciler bunlar arasında. Bununla birlikte AMD’nin önemli bir avantaj elde edeceği açık.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2702 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel 10nm ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim