Anlık Bildirim

Intel Ice Lake ile ilgili ilk bilgiler geldi

Henüz 10nm sürecinde üretime başlamayan Intel bununla birlikte bilgilendirme yapmaya başladı. Resmi sayfa 10nm sürecinde önemli değişikliklerin yaşandığını gösteriyor.

Son dönemde üretim sürecinin uygulanması konusunda yaşadığı verimlilik problemleri nedeniyle Intel’in tick-tock iş yapısını bozmak zorunda kaldığını biliyoruz. Geçen yıl sonlarında gelmesi beklenen 10nm sürecindeki ilk işlemciler halen piyasada değil ve 14nm sürecinde dördüncü nesle geçiş yapılacak. Yine de firma ilgiyi yüksek tutmak istiyor.

Geçiş yavaş

Yeni açılan resmi bir bilgilendirme sayfasında daha gelişmiş 10nm+ üretim sürecinde geliştirilecek Ice Lake işlemcilerin Coffee Lake serisinin devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor ve yeni gelişmeler için kayıt olunması isteniyor.

Intel herhangi bir bilgi vermese de bazı konuları açıklığa kavuşturmuş durumda. Intel’in 10nm süreci ile üreteceği ilk işlemciler Canon Lake olacak. Intel ise Coffee Lake işlemcilerin devamının Ice Lake olacağını ifade ediyor. Yani Canon Lake aslında bir nevi pilot deneme olacak.

Tahminler 10nm sürecinde yaşanacak verimlilik problemleri nedeniyle Intel’in küçük boyutlu işlemciler üretmek istediği yönünde. Bu bakımdan Canon Lake sadece düşük güç tüketen dizüstü ve ince dizüstü bilgisayarlara sunulacak. Masaüstü tarafında ise Ice Lake gelene kadar Coffee Lake ile devam edilecek. Tam verimliliğe ulaşıldığı zaman da Ice Lake üretimine geçilecek.

Aslında planlar yine değişmiş görünüyor. 14nm sürecindeki Coffee Lake tabanlı sekizinci nesil Intel Core ailesinden sonra 10nm sürecinde Canon Lake ailesi gelecekti. Bu işlemciler yüzde 15-20 civarında performans artışı ve enerji verimliliği sunacaktı. Yani hem masaüstü hem de mobil tarafta kullanıma sunulacaktır. Şimdi ise sadece mobil tarafa yönelik bir hamle olacağını anlıyoruz.

14nm sürecinde problemler yaşayan Intel anlaşılan 10nm sürecinde daha tedbirli olmak istiyor ve acele etmiyor. Hali hazırda işlemci pazarının lideri ve AMD tarafından zorlanmaya başladı ancak şimdilik büyük bir pazar payı kaybetmesi pek mümkün görünmüyor.

Coffee Lake işlemcilerin muhtemel çıkış tarihi bu yılın sonları. Gelecek yılın başlarında da masaüstü tarafında Coffee Lake işlemciler göreceğiz. Canon Lake taşınabilir sistemler için muhtemelen yılın ortalarına doğru piyasaya çıkacak. Ice Lake ise en erken gelecek yılın sonlarında karşımıza çıkabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4401 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel ice lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim