Anlık Bildirim

Son gelen bilgilerde Intel’in yaklaşan Coffe Lake işlemci ailesine dair yeni detaylara yer verildi. Görünüşe göre Intel sahip olduğu pazar payını AMD’ye kaptırmamakta kararlı. Firma yeni platformla birlikte ciddi geliştirmelere gidiyor.

İlk önce platformun tepe modeline göz atacak olursak, Core i7-8700K isimlendirmesine sahip 6 çekirdek 12 izlekli bir çözüm bizi karşılıyor. Yonga 3.7 GHz’lik taban frekansta görev yaparken önbellek tarafında da geliştirmeye gidilerek L3 önbelleği 12 MB’a çıkarılmış. Isıl tasarım gücü 95 watt olarak belirlenen yonganın hız aşırtma kilidi bulunan versiyonu ise 3.2 GHz’de görev yapacak.

6 çekirdekli Core i5 işlemci

Coffee Lake’in donanım severleri belki de en heyecanlandırıcı kısımlarından birisi i5 işlemci sınıfına 6 çekirdekli modellerin gelecek olması olsa gerek. Ryzen 5 yongalarıyla daha iyi mücadele edebilmek adına yapıldığı düşünülen bu hamle orta segmentte Intel’in elini güçlendirecektir. 
Bahsettiğimiz üzere 6 çekirdekli yapıya sahip Core i5-8600K işlemcisi 3.6 GHz’de görev yapacak lakin önbelleğine dair bir detay bulunmuyor. Ayrıca aynı Core i7-8700K gibi 95 watt’lık TDP değerine sahip olacak olan yonganın yine ‘’K’’ son eki bulunmayan 2.8 GHz’de çalışan bir alt modeli bulunacak. Core i5-8400 olması beklenen yonga 65 watt veya daha az bir güç tüketimine sahip olabilir.

Mobile de 6 çekirdek geliyor

Bununla birlikte görünen o ki firma mobil segmentte de AMD’nin APU’larının işini zorlaştıracak. 6 çekirdeği mobile de taşıyan Intel yongalarda fiziksel şartlardan olsa gerek, Core i7-7920HQ’nın 3.1 GHz’lik taban ve 3.7 GHz’lik frekansına karşılık yeni çözümünü 2.0 GHz seviyesine çekmiş. TDP değeri ise yine 45 watt olarak ölçülmüş.
Intel kararlı: 6 çekirdekli Core i5 işlemci geliyor! Tam Boyutta Gör

Ayrıca hatırlayacağınız üzere ‘’U’’ ekine sahip düşük güç tüketimli modellerde Intel 2 çekirdek 4 izlekli yongalar sunuyordu. Coffee Lake ile birlikte 4 çekirdek barındıracak olan çözümler 28 watt’lık ısıl tasarım gücüne sahip olacaklar. Son olarak yeni platformun önümüzün yılın başlarında geleceğini ekleyerek sözlerimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6172 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel kaby lake, intel coffee lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim