Anlık Bildirim

Intel silikon seviyesinde güvenlik sunmak için işlemcilerini yeniden tasarlıyor

Spectre ve Meldtown açıklarının ortaya çıkmasıyla sıkıntılı günler geçiren Intel, donanım tasarımında değişiklikler yaptığını açıkladı. Şirket güvenlik sorununu silikon seviyesinde çözecek.
Intel ve tüm teknoloji sektörü bu yılın başında keşfedilen Spectre işlemci açığı nedeniyle büyük bir şok yaşadı. Şirket, geçtiğimiz beş yıl içerisinde piyasaya sürülen ve bu güvenlik açığına karşı koruma gerektiren ürünlerinin “%100'ü” için mikrokod güncellemelerini yayınladı ve gelecekteki yazılım güncellemeleri aracılığıyla Meltdown açığını ele almaya devam edecek.
Artık önüne bakan Intel gelecekte bu tür güvenlik açıklarına mahal vermemek için işlemcilerini ek güvenlik önlemleri içerecek şekilde yeniden tasarlıyor. Intel CEO'su Brian Krzanich, Intel'in gelecekte bu gibi durumların ortaya çıkmasını önlemek için donanım tasarımında değişiklikler yaptığını söyledi. Şirket, Spectre varyantlarına karşı “yeni koruma seviyeleri sunmak” için işlemcinin bölümlerini yeniden tasarladı.

Yeni nesil Xeon ve 8. Nesil Core işlemcilere uygulanacak

Krzanich, bu bölümlemeyi uygulamalar ve kullanıcı ayrıcalık seviyeleri arasında, kötü aktörleri durdurmak için ek “koruyucu duvarlar” olarak düşünebileceğimizi söylüyor. Söz konusu değişiklikler, Intel’in bu yılın ikinci yarısında sevkiyatına başlayacağı yeni nesil Xeon ve 8. Nesil Core işlemcilerle uygulanacak.
Intel CEO'su konuyla ilgili açıklamasında "Bu yeni ürünleri piyasaya sunarken insanların bizden beklediği performans iyileştirmelerini sağlayabilmemiz önemli. Amacımız sadece en iyi performansı değil, aynı zamanda en iyi güvenli performansı sunmak" dedi. Mevcut Intel işlemcili cihazlara sahip olanlar, sistemlerini Spectre varyantlarına karşı korumak için yazılım güncellemelerine güvenmeye devam edecekler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3582 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spectre, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim