Anlık Bildirim

Intel’den 28 çekirdekli işlemci geliyor

Masaüstünde çekirdek yarışı kızışıyor. Hali hazırda 18 olan ölçeklendirme çıtasını Intel yıl sonunda 28’e çıkaracak. Bakalım bunun da üzerine çıkabilen işlemciler olacak mı?

Masaüstünde yavaş yavaş çekirdek savaşlarının başladığını görüyoruz. Uzun süre 4 çekirdekli işlemcilerin yeterli görüldüğü segmentte artık sayı artıyor. 6 çekirdek, 12 çekirdek, 16 çekirdek, 18 çekirdek derken sıra 28 çekirdeğe geldi.

Tam 28 çekirdek

Computex 2018 fuarında sahneye çıkan Intel, 14nm sürecindeki yeni işlemci serilerinin yanı sıra 28 çekirdekli masaüstü işlemcisinin de müjdesini verdi. Masaüstünde rekor kırması beklenen yeni işlemci Skylake mimarisini temel alıyor. Zar alanı yaklaşık 700 milimetre kare.

Skylake XCC adını alacağı tahminleri yapılan yeni işlemci 28 çekirdek ve 56 izlek birimi barındırıyor. 2.7GHz taban hızında çalışan işlemci 5GHz seviyesine hız aşırtılabiliyor. Cinebench üzerinde ise 7334 gibi başarılı bir skora imza atıyor.

Skylake XCC işlemcisinin nasıl bir yapıda olduğu bilinmiyor ancak Core X ailesinden iki adet 14 çekirdekli yonganın birleştirilme ihtimali var. Intel yeni canavarı hakkında detay vermedi ancak yılın sonlarında piyasaya çıkacağını belirtti.

Diğer taraftan 14nm sürecinde iki yeni seri daha bizi bekliyor. Whiskey Lake serisi Coffee Lake ve Kaby Lake U serisi işlemcileri temel alıyor. 15W enerji tüketim seviyesinde daha iyi bir performans sunacak. Amber Lake serisi ise Core Y serisine dahil olacak ve daha iyi enerji verimliliği sunacak. Yani performanstan ziyade enerji verimliliğine odaklanacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4979 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
computex2018, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim