Anlık Bildirim

Intel'in 6 çekirdekli Coffee Lake işlemcisinden CPU-Z görüntüsü geldi

Intel'in 8. nesil işlemci ailesi için çalışmalar sürüyor. Orta sınıfa 6 çekirdekli modelleri getirecek olan Coffee Lake kod adlı yeni nesil işlemci ailesine ait bir CPU-Z ekran görüntüsü ortaya çıktı.
Intel'in önümüzdeki aylarda Coffee Lake kod adını taşıyan 8. nesil işlemci ailesini duyuracağı biliniyor. Yeni işlemci ailesi üretim teknolojisindeki optimizasyonların yanı sıra önemli sürprizleri de beraberinde getiriyor. Örneğin Core i5 serisi altında 6 çekirdekli işlemci göreceğiz, örneğin dizüstü bilgisayarlar için 6 çekirdekli mobil işlemci göreceğiz ve yine örneğin ultrabook'lar için de dört çekirdeğe sahip düşük güç tüketimli işlemcilere tanık olacağız.
Çalışmaları devam eden Coffee Lake ailesinden masaüstü bir işlemci modelinin CPU-Z görüntüsü sızdırıldı. ES yani mühendislik örneği bir işlemciye ait olduğundan bazı detayları final ürünü yansıtmayabilir veya CPU-Z tarafından yanlış okunuyor da olabilir. Ancak bizim açımızdan referans oluşturan asıl unsur, 6 çekirdek ve 12 izleğin doğrulanmış olması. Buna ek olarak 80 Watt TDP değeri de dikkatlerden kaçmıyor. Seviye 2 bellek kapasitesinin sansürlendiği, Seviye 3'ün ise 12MB olarak göründüğü işlemcinin baz frekansıyla 3.5GHz. Çarpan aralığı 43x'e kadar işlemci Turbo Boost ile 4.3GHz'leri görecek gibi duruyor.
Intel'in 6 çekirdekli Coffee Lake işlemcisinden CPU-Z görüntüsü geldi
 
Epeydir gündemde olan Core i7-8700K ve Core i5-8600K gibi modellere  kıyasla baz frekansın düşük olması, ekran görüntüsünün bir başka modele ait olduğu izlenimi yaratıyor. vCore değeri 1.058 volt olarak görüntülenen işlemcinin diğer detayları hakkında henüz net bir bilgi yok. Yeni işlemcilere ek olarak 300 serisi çipsetlerini duyuracak olan Intel, üst seviye modellerinde entegre WiFi ve Bluetooth desteği de sunacağından, bazı firmalar için pazar daha da küçülmüş olacak. Özellikle Broadcom ve ASMedia gibi firmaların nasıl tepki göstereceği merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4537 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, 6 çekirdek ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim