Anlık Bildirim

Intel’in 8. nesil işlemci ailesi beklenenden önce geliyor!

Intel’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği yatırımcı konferansında 8. nesil Core işlemci ailesine dair bazı detaylar paylaşıldı. Gelen bilgilere yeni nesil %15 performans artışı vadediyor.
Intel düzenlediği yatırımcı etkinliğinde yaklaşan Coffee Lake platformuna dair bazı detayları aktardı. Firma yeni işlemcilerinden oldukça umutlu. Yeni platform slaytlarda verilen bilgiye göre mevcut Kaby Lake ailesinin üzerine %15 performans artışı sunacak. Bu durumda Kaby Lake’in de Sky Lake’in üzerine %10’luk artış sergilediğini düşündüğümüzde yeni platform 6. neslin üzerine yaklaşık %20-30’luk bir artış gösterecek demektir.

Coffee Lake çıkış tarihi geriye çekilmiş olabilir

7. nesil işlemcilerde olduğu gibi Coffee Lake de 14 nm üretim sürecinden geçecek ancak bir takım geliştirmelerin olduğu bir 14 nm süreciyle karşımıza çıkacak. Gelen bilgilerde dikkatimizi çeken önemli bir detay ise daha önce gelen sızıntılarda Coffee Lake’in 2018 yılının ilk çeyreğinde geleceği belirtilirken etkinlikte aktarılan bilgilerde bu yılın ikinci yarısının işaret edilmesi oldu. Buradan Intel’in pazar payını AMD’ye kaptırmamak için yol haritasında bir hızlandırmaya gittiği yorumu çıkarılabilir.
Öte yandan firmanın 10 nm sürecini ilk kez deneyimleyeceği Cannon Lake platformu ise yine bu yılın ikinci yarısında gelecek lakin sadece mobil cihazlarda karşımıza çıkacak. Son olarak yeni platformun yılın ikinci yarısında gelecek olması sebebiyle Intel’in Computex 2017 fuarında platforma dair yeni bilgiler paylaşması muhtemel. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9862 kez okundu.
53 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel cannonlake, Intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim