Anlık Bildirim

Intel'in yüzde 10'u aşmadığını iddia ettiği performans kaybı gerçekte ne kadar?

Intel, Meltdown ve Spectre açıklarına karşı güncelleme yayınladı. Tampon görevi gören güncelleştirme, işlemci gücünde ciddi kayıplara yol açtı. Intel, güç kaybının yüzde 10'u aşmayacağını söylüyor.

Intel işlemcilerde performans kaybı ne kadar? Tam Boyutta Gör

Intel, Meltdown ve Spectre güvenlik açıklarına karşı koruma sağlamak için güncelleştirme yayınlandı. Güncelleştirme sonrası işlemcilerde ciddi seviyede performans kaybı meydana geldi. Yaşanan performans kaybıyla ilgili açıklama yayınlayan Intel, kaybın yüzde 10’u geçmeyeceğini açıkladı. Peki, gerçek kayıp ne kadar?

Donanımhaber forumunda Intel CPU’lardaki performans kaybıyla ilgili bir konu bulunuyor. Konuda paylaşılan deneyim ve istatistiksel verilere baktığımızda performans kaybının yüzde 10’un çok daha üzerinde olduğunu ve Intel’in açıklamasının doğru olmadığını görebiliyoruz.

Aşağıdaki görselde Eve Online oyunun serverında işlemci kullanım grafiğini ve artışı net bir şekilde görebilirsiniz. Saat 9.55 itibariyle Intel güncellemesi uygulanmış.

Epic Games tarafından paylaşılan Fornite oyunun server kullanım grafiği aşağıda yer alıyor. Güncelleme 04.00’te uygulanmış. Epic Games tarafından yapılan açıklamada işlemci kullanımının yüzde 20 arttığını ve oyunda problemler meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.


Amazon Elasticache hizmetine dair bir serverın kullanım yüzdesi(güncelleme 11'den itibaren aktif):


Forum kullanıcılarımızdan Intel Core i7-8700K kullanan thenotoriousmma nickli kullanıcının güncelleme öncesi ve sonrası Realbench test puanları:

Intel Core i7-4770 kullanan Nuke_Mania isimli kullanıcının güncelleme öncesi ve sonrası test puanı:

Burada paylaştığımız veriler ve forumdaki diğer paylaşımlar gösteriyor ki yaklaşık olarak yüzde 20’lik bir performans kaybı söz konusu. İnsanlar bu işlemcileri satın alırken o günkü performansını düşünerek satın aldı. Sonradan işlemcinin gücünün düşmesi hoş bir durum değil. Güvenlik açığının kapatılmaması da veri güvenliği konusunda sıkıntılar doğurabilir. Yine de yayınlanan güncelleştirmeler tam olarak koruma sağlamıyor, tampon görevi görüyor. Paylaşılan haberlerde Intel’in işlemci mimarisindeki açıkları bile bile bu ürünlere satışa sunduğu ve bu sürecin 4-5 sene boyunca devam ettiği söyleniyor.

Intel işlemcilerdeki performans kaybıyla ilgili olarak kullanıcıların yorumlarını buradan ulaşabileceğiniz forum konusunda okuyabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10566 kez okundu.
59 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spectre, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim