Anlık Bildirim

Intel’in Computex 2017 fuarında yeni Core i9 ailesini tanıtacağını biliyoruz ancak bilmediğimiz çekirdek ölçeklendirmesinin nereye kadar gideceği. Intel’in en fazla 12 çekirdekli işlemciler piyasaya sürüleceği düşünülüyordu ancak asıl bomba patlayabilir.

Ekstrem seviyede

Skylake X ve Kaby Lake X mimarisini temel alan işlemcilerin oluşturduğu yeni Intel Core i9 ailesi aynı zamanda Core X ismiyle de anılacak. İşlemcilerin kutu tasarımında isme vurgu yapan X harfi daha fazla öne çıkarılacak.

AMD’nin 16 çekirdekli Ryzen 9 serisine nefes aldırmamayı amaçlayan Core i9 serisi tahmin edilenden çok daha güçlü işlemciler barındırıyor. Core i9 ailesinde normalde en güçlü üye olarak 12 çekirdekli Core i9-7920X işlemcisinin olacağı tahmin ediliyordu ancak bu işlemci aslında çok ortalarda kalıyor.

 

Intel’in şakası yok, 18 çekirdekli Core i9 işlemcilere hazır olun Tam Boyutta Gör

Yeni Core i9 ailesinde tepe model Core i9-7980XE olarak belirlenmiş. 18 çekirdekli ve 36 izlek birimli olan işlemci hem Extreme Edition hem de X tanımlamasını alıyor. Muhtemelen Turbo Boost ile en yüksek hız aşırtma değeri bu işlemcide olacak.

Tepe model haricinde 16 çekirdek - 32 izlek birimi ve 14 çekirdek - 28 izlek birimi olan iki güçlü işlemci daha mevcut. Sonrasında ise Core i9-7920X işlemcisi geliyor. Yine 6, 8 ve 10 çekirdekli işlemciler de tüketiciye sunulacak.

X serisi olmasına rağmen Intel bir tane Core i7-7740X ve bir tane de Core i5-7640X işlemcisi hazırlamış. Bu işlemciler kendi serileri altına girecek ancak en iyisi olarak. 4 çekirdekli olan bu işlemciler Turbo Boost 2.0 desteği barındırıyor.

Intel’in işlemci pazarında rakibinin hamlelerine çok sert tedbir aldığını görüyoruz. Zaten Computex 2017 fuarında basın toplantısını da AMD’den daha önce yapıyor. Özellikle yılın ikinci yarısında AMD ve Intel arasında üst seviyede kıran kırana bir mücadele yaşanacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8835 kez okundu.
157 kişi, toplam 172 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim