Anlık Bildirim

Intel’in yatırım notu düştü, AMD’nin arttı

Goldman Sachs başarılı bir çizgi izlemesi nedeniyle AMD’nin hisse yatırım notunu durağana yükseltti. Bir türlü hedeflerini tutturamayan Intel’in ise notunu satışa düşürdü.

Geçen yıldan bu yana AMD’nin hem işlemci hem de grafik pazarında elde ettiği önemli başarılar, 7 yıldan bu yana en yüksek faaliyet karını elde etmesini sağlamıştı. Bu yükseliş yatırım fonlarının da dikkatini çekiyor.

Notlar değişti

Geçen yıl AMD’nin hisse yatırım notunu durağandan satışa çeviren Goldman Sachs, bu yıl tam tersi bir kararla tekrar durağana çevirdi. Intel’in yatırım notu ise durağandan satışa indirildi.

Goldman Sachs yaptığı açıklamada AMD’nin özellikle işlemci pazarındaki kritik hamlelerini değerlendirdiklerini belirtiyor. Geçen yıl yatırım notu düştükten sonra AMD hisseleri yaklaşık yüzde 44 değer kazandı.

Intel tarafında ise büyük pazar payı ve rekor gelirlere rağmen son dönemde yaşanan olumsuzluklar etkili oluyor. Brian Krzanich’in yasak aşk nedeniyle görevden ayrılması, yerine halen kalıcı bir CEO belirlenememesi, çok verimli olarak gösterilmesine rağmen halen 10nm sürecine geçilememesi bunlar arasında. Ayrıca firmanın kurumsal ve son kullanıcı segmentlerinde benzer kar oranları elde etmesinin de gelecekte sıkıntı oluşturabileceği değerlendiriliyor.

Yapılan değerlendirmelere bakarak önümüzdeki dönemde de bu pozisyonun devam edeceğini ön görebiliriz. Intel en geç gelecek yılın sonlarında 10nm sürecine geçecek. AMD ise aynı dönemde 7nm Ryzen işlemcilerin dağıtımına başlamış olacak. Bu da büyük bir avantaj anlamına geliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim