Anlık Bildirim

Bu yıl işlemci pazarında çok çetin bir rekabetin yaşanacağı günlere doğru gidiyoruz. Son kullanıcı tarafında Intel Kaby Lake ile AMD Ryzen serileri kapışırken, asıl gürültü üst seviye bilgisayar ve sunucu segmentinde kopacak.

Sızdırılan görsellere göre Intel, Core işlemci ailesini genişletiyor. Bugüne kadar ana akım bilgisayar kullanıcılarına yönelik olarak Core i3, Core i5 ve Core i7 serilerini sunan Intel, bunların yanına Core i9 serisini de ekliyor.

En güçlü Core serisi

Yüksek performanslı masaüstü bilgisayarlara ve iş istasyonlarına yönelik olarak geliştirilen Core i9 serisi böylece aradaki boşluğu kapatmış oldu. Normalde Core i7 serisini yeterli bulmayanların Broadwell-E tarzında bir önceki nesli takip eden işlemcileri veya Xeon işlemcileri tercih etmesi gerekiyordu. Core ailesi artık bünyesinde üst seviye bilgisayarlara da yer açmış oldu.

Intel Core i9 serisi altında şu anda tek bir işlemci görünüyor. Core i9-7920X işlemcisi Ağustos ayında piyasaya sürülecek. 12 çekirdekli ve 24 izlek birimli yeni canavar 44 PCIe hattı desteğine sahip. İlk modelin haricinde Intel Core i9-7900 ve Core i9-7800 işlemci serileri de hazırlanıyor. 7900 serisinde 44 PCIe hattına destek, 7800 serisinde ise 28 PCIe hattına destek mevcut. Core  i7-7700/7600 serilerinde ise 16PCIe hattı yer alıyordu.

Core i9 serisinde Intel’in Turbo Boost 3.0 teknolojisini de kullanması bekleniyor. Yeni teknoloji işlemci hızlarının Broadwell-E serisinden daha yükseğe çıkmasını sağlıyor. Core i9 serisinin 112W-160W arasında değişen ısıl tasarım gücüne sahip olacağı ifade ediliyor.

Henüz teknik detaylarına erişemediğimiz Intel Core i9 serisi anlaşılacağı üzere AMD’nin üst seviyedeki Ryzen işlemcilerine nefes aldırmamak amacını güdüyor. Son gelen bilgilere göre iki tane 6 çekirdekli yongadan oluşan yeni 12 çekirdekli Ryzen işlemcisi ve 16 çekirdekli Whiteheaven kod adlı işlemciler, Intel’in Skylake-X ve Kaby Lake-X serilerine rakip olarak Computex 2017 fuarında görücüye çıkacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10548 kez okundu.
109 kişi, toplam 119 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i9 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim