Anlık Bildirim
 
Linux dünyası denilince akla ilk gelen distro hiç şüphesiz Ubuntu. Çoğu popüler dağıtımda olduğu gibi bir DVD veya USB sürücü üzerinden sisteme kurulum gerçekleştirmeden işletim sistemini deneyimleme imkanı sunan Live ISO’larla ilgili önemli bir değişikliğe gidilecek.

Ubuntu 17.04 son

Canonical’ın geliştirici e-posta kanalında yapılan duyuruya göre Ubuntu 17.10 itibariyle artık Ubuntu’nun 32 bit mimarili sürümlerini kurmadan deneme imkanı olmayacak. Buna karşın işlemcisi sadece 32 bit mimarili yazılımları çalıştırabilen kullanıcılar sistemlerinde 32 bit Ubuntu sürümlerini kullanmaya devam edebilecekler veya sıfırdan kurulum gerçekleştirebilecekler. Dolayısıyla Ubuntu cephesinde Live ISO özelliği artık sadece 64 bit sürümlere has olacak.
Son olarak son dönemdeki Intel Atom işlemciler ve AMD tarafında Geode yongaları dışında sadece 32 bit destekli çözümlerin artık üretilmemesi bakımından firmanın 64 bit sürümler üzerinde daha iyi efor sarfetmek amaçlı böyle bir karar aldığı düşünülüyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim