Anlık Bildirim

Her 10 bilgisayardan 9'u Windows'lu

Yeni verilere göre Microsoft, masaüstü işletim sistemi pazarında Apple'ı gölgede bırakmayı sürdürüyor. İstatistikler, her 10 bilgisayardan 9'unda Windows çalıştığını ortaya koymuş durumda.
Araştırma şirketi NetMarketShare'in Haziran ayı verilerine göre, dünya genelindeki bilgisayarların %91.51'lik kısmı Windows işletim sitemiyle çalışıyor. Apple'ın Mac işletim sistemi %6.12'lik oranla bunun çok gerisinde kalırken, Linux sadece %2.36 ile üçüncü sırada yer aldı.
İstatistiklere baktığımızda Windows'un son 12 ayda pazar payını koruduğunu ve aslında bazı düşüşler yaşasa da %91'lik dilimin altına pek düşmediğini görüyoruz. Aynı şey macOS işletim sistemi için de geçerli ancak bu sefer düşüşler ön planda. Apple'ın masaüstü platformu %6.12'lik kullanım oranına ulaşmadan önce geçen yıl Ağustos ayında %7.37'ye sonrasında ise Aralık 2016'da %6.07'ye gerilemiş ve daha sonra toparlanmayı başarmıştı.

Windows oyunda da lider

Microsoft Windows, küresel PC pazarını domine etmesinin yanında oyun alanında da liderlik yapıyor. Valve verileri, Steam kullanıcılarının çoğunun oyun oynamak için bu işletim sistemini tercih ettiğini ortaya koydu. Steam'in yüklü olduğu bilgisayarların %95'inden fazlasında Windows çalışıyor.
Şüphesiz ki sürekli artan Windows PC'ler, Microsoft'un masaüstü işletim sisteminin pazarda lider konumda olmasına yardımcı olmuş durumda. Sonuç olarak Apple'ın macOS'u dünya genelindeki kullanıcılar için bir numaralı tercih yapma hayali gün geçtikçe daha da imkansız bir hal alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4351 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, Linux ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim