Anlık Bildirim

Microsft Windows güncelleme boyutları yüzde 35 oranında azalıyor

Microsoft, Windows işletim sistemi kullanıcılarının en fazla şikayetçi oldukları konuların başında gelen yüksek güncelleme boyutlarını yüzde 35 oranında azaltacak önemli bir yeniliği hayata geçiriyor.
Her yeni sürümde giderek daha yüksek boyutlara ulaşan ve haliyle -internet hızına da bağlı olarak- daha uzun sürelerde indirilen Windows 10 güncellemeleri, bilgisayar kullanıcıları için adeta çileye dönüşebiliyor. Durumun farkında olan ve gelen şikayetleri değerlendiren Microsoft ise yayınladığı açıklamayla bu probleme önemli bir çözüm getirileceğini duyurdu.

Önümüzdeki nisan ayında yayınlanması beklenen "Creators Update"de yer alacak "Birleşik Güncelleme Platformu"nu (UUP) entegre edecek olan teknoloji devi, böylelikle sistemdeki mevcut dosyaları tarayacak ve sadece değişen yeni verilerin indirilmesini sağlayacak. Yapılan testlere göre güncelleme boyutlarının yüzde 35 oranında azaltıldığı söyleniyor.
Microsoft’un üst düzey mühendislerinden Laura Butler, her ne kadar basit bir özellik gibi görünse de eski yama sayılarının fazlalığından dolayı sanıldığı kadar kolay uygulanmadığını belirtiyor. Diğer taraftan geçtiğimiz kasım ayından bu yana UUP özelliğine sahip Windows Insiders için güncelleme boyutlarının daha fazla küçüleceği ifade ediliyor. Bakalım birçok yeniliği beraberinde getirecek olan "Creators Update" kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek mi...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4163 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim