Anlık Bildirim

Microsoft Macaristan’a rüşvet soruşturması

Microsoft’un ülkede düşük fiyattan aracılara yazılım sağladığı ve aracıların da yüksek fiyattan kurumlara satarak aradaki farkı rüşvet olarak dağıttığı iddia ediliyor.

Zaman zaman teknoloji devlerinin farklı ülkelerde varlıklarını artırmak için kanuni olmayan yollara başvurduğunu duyuyoruz. Microsoft rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma geçiriyor.

Ciddi iddialar

ABD Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından başlatılan soruşturma, firmanın Macaristan’da payını büyütebilmek adına bir takım kanuni olmayan işlere bulaştığını gösteriyor.

Soruşturma firmanın 2013-2014 yıllarındaki faaliyetlerini kapsıyor. Bu dönemde Microsoft Macaristan’ın kurumlara satılan yazılımlarda rüşvet ve yolsuzluk yaptığı iddia ediliyor. İddialara göre Microsoft, ülkede yazılım satışı yapan aracı firmalara çok düşük fiyattan yazılımlarını verdi. Bu aracı firmalar da kurumlara normal fiyattan yazılımları sattı.

Görünüşte burada bir sıkıntı yok ve aracı firmalar büyük kar etmiş gibi görünüyor ancak soruşturma bu noktada başlıyor. Yetkililer aracı firmaların bu büyük karı kullanarak kurumlara rüşvet veya komisyon verdiğini düşünüyor. Bu sayede Microsoft yazılımları daha rahat bir şekilde kurumlarda kendisine yer buluyor.

Böylece Microsoft doğrudan olmasa da dolaylı olarak bu çarkın içerisine girmiş oluyor. Hatırlanacağı üzere geçen yıl yolsuzluklar nedeniyle Microsoft da kendi biriminin Macaristan’daki faaliyetlerini dondurmuştu.

Macaristan olayı ilk değil. Microsoft’un bu tarz eylemleri 5 farklı ülkede daha uyguladığı gerekçesiyle hali hazırda yürütülen soruşturmalar mevcut. Tarih aralıkları yine 2013-2014.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim