Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10 arayüzünde reklam göstermeye başladı

Microsoft yayınladığı son güncellemeyle birlikte Windows 10'un dosya yöneticisinde reklam göstermeye başladı. Peki arayüzdeki bu istenmeyen reklamları nasıl kapatabilirsiniz?
Microsoft, Windows 10 arayüzünde reklam göstermeye başladı
 
Hatırlayacağınız gibi Windows 10 piyasaya sürüldüğü ilk günlerde kullanıcılara sık sık ücretsiz yükseltme uyarılarında bulunan Microsoft, bu ısrarcı tutumu nediyle yoğun eleştirilere maruz kaldı. Daha sonra şirketin baş pazarlama yöneticisi Chris Capossela, katıldığı programda tanıtımı abarttıklarını ve gereğinden fazla güncelleme bildirimleri gönderdiklerini itiraf etmişti.

Bu kez yayınlanan son güncelleme ile Windows 10'un dosya gezgini üzerinde reklam yayınlamaya başlayan Microsoft, yine tepkiyle karşılandı. Popüler bulut depolama servisi OneDrive için ücretli abonelik paketleri öneren tanıtım içeriği, dosya yöneticisinin hemen üst bölümünde yer alıyor. Sosyal medyada paylaşılan mesajlara bakılırsa birçok kullanıcı durumdan oldukça rahatsız.

Peki bunun için ne yapabilirsiniz? OneDrive ve olası diğer reklamları engellemek istiyorsanız dosya yöneticisinden "Görünüm > Seçenekler > Dosya değiştirme ve Arama > Gelişmiş Seçenekler" bölümü gidin. Ardından "Görünüm" sekmesi altında yer alan "Senkronizasyon sağlayıcı bildirimlerini göster" kutucuğunun işaretini kaldırmanız yeterli. Ek gelir sağlamak ve servislerini daha fazla kişiye ulaştırmak isteyen Microsoft’un işletim sistemi üzerindeki reklam politikasını elden geçirmesi gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9429 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, onedrive ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim