Anlık Bildirim

Oracle, Google’ın peşini bırakmıyor

6 yıldan fazla bir süredir Google ve Oracle arasında yaşanan patent ihlali davası, halen çözüme kavuşmuş değil. Oracle, on milyar dolara yakın zarara uğradığını iddia ediyor.

Teknoloji dünyasında Apple ve Samsung arasındaki patent ihlali kavgası daha çok gündeme gelirken, onun kadar eskilere dayanan bir patent ihlali davası daha mevcut. Oracle ve Google arasında yıllardır devam eden mücadele, yeni bir çizgiye taşındı.

Dava Konusu

Oracle, 37 adet Java API’sinin izni olmadan Android işletim sisteminde kullanıldığını iddia ederek 2010 yılında Google aleyhine dava açmıştı. 2012 yılında sona eren davada, Google’ın adil kullanım sınırları içerisinde kaldığına karar verilmiş ancak 2014 yılında Federal Mahkeme tarafından karar bozulmuştu. Google da soluğu Anayasa Mahkemesi’nde almıştı ancak yüksek mahkeme, davaya bakmayı reddetmişti. En sonunda dava tekrar bölge mahkemesine geri dönmüştü.

İddia Edilen Tazminatlar

9 Mayıs tarihinde görülecek olan duruşmada, Oracle 9.3 milyar dolarlık tazminat talep ediyor. Oracle, eğer Android işletim sistemi olmasaydı üreticilerden 475 milyon dolar kazanacağını düşünüyor. Ayrıca Google’ın Android işletim sisteminden bugüne kadar yaklaşık olarak 31 milyar dolar kar elde ettiğini hesaplayan Oracle, bu kısımdan da 8.8 milyar dolar zarara uğradığını ifade ediyor.

Google’ın kendi uzmanlarına yaptırdığı hesap sonunda ise, yaklaşık 100 milyon dolarlık bir zarar oluştuğunu düşünüyor. Firma, sadece ihlal konusu patentlerden doğan karın davaya dahil edilmesi gerektiğini savunuyor. 27 Nisan tarihinde, duruşma öncesi bir ön duruşma yapılacak. Asıl duruşmaya ise Eric Schmidt ve Larry Ellison gibi dev isimler katılacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4869 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim