Anlık Bildirim

Windows 10, iOS ve Android ile kablosuz dosya paylaşımı yapabilecek

Microsoft, iOS ve Android kullanıcılarının Windows 10 ile kablosuz dosya paylaşımı yapabileceğini doğruladı. Önemli gelişmenin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Windows 10 Nisan Güncellemesi'nin en önemli yeniliklerinden biri de, kullanıcıların Windows 10 yüklü cihazlar arasında kolay bir şekilde kablosuz dosya paylaşımı yapabilmelerini sağlayan Nearby Share (Yakın Paylaşım) özelliği diyebiliriz. Microsoft yaptığı açıklamayla, Nearby Share özelliğinin Android ve iOS platformlarını da destekleyeceğini doğruladı.

Özelliğin ne zaman aktif olacağı henüz açıklanmadı

Yakın bir tarihte gerçekleştirilen geliştirici konferansında Microsoft, Nearby Share (Yakın Paylaşım) özelliğinin Android ve iOS için de kullanılabilir olacağını ve teknik olarak bu iki mobil platformun Windows 10 ile kablosuz dosya paylaşımı yapabileceğini açıkladı. Nearby Share, Windows 10 kullanıcılarının Wi-Fi veya Bluetooth kullanarak diğer Windows 10 cihazlara içerik gönderebilmesine olanak sağlıyor.
Nearby Share, Android ve iOS platformlarında da benzer işlevler sunacak fakat bu özelliğin şu anda Apple'ın iPhone cihazlarında nasıl çalışacağı net değil. Zira Apple, cihazlarına çok sayıda kısıtlama koymasıyla bilnen bir şirket. Teknoloji devi yakında iOS dosya yöneticisinin geliştirilmiş bir sürümünü kullanıcılarına sunacak ve bu sürümün Microsoft'un Nearby Share özelliğini desteklemesi bekleniyor.
Özelliğin ne zaman kullanılabileceği henüz belli değil fakat Microsoft net olarak Windows 10'u dünyanın en popüler iki mobil işletim sistemi ile senkronize etmeye kararlı. Şirket geçtiğimiz günlerde iMessage'ı Windows platformuna getirmek istediğini açıklamıştı. Bu durum Microsoft'un Apple ile çalışmaya hevesli olduğu anlamı taşırken, Apple ise konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim