Anlık Bildirim

Windows 10 ile birlikte yepyeni bir anlayışa geçiş yapan Microsoft, cihazdan kazanmaktan vazgeçip kullanıcıdan kazanmanın yollarını aramaya başlamıştı. İlk yıl ücretsiz yükseltme gibi promosyonlar yapan firma, yavaş da olsa kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor.

Yavaşladı

Firmadan yapılan açıklamaya göre 2017 yılının ortalarına geldiğimiz şu dönemde toplamda cihaz sayısı 500 milyona ulaşmış durumda. Geçen yıl Eylül ayında toplamda 400 milyon cihaz bulunuyordu. Aradan geçen 8 ayda 100 milyon daha kullanıcı ekosisteme eklendi.

Microsoft’un 2018 yılı sonuna kadar 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşma hedefi bulunuyor ancak artış hızına baktığımızda hedefi oldukça şaşacak gibi. Windows 10 ilk piyasaya çıktığında akıllı telefonlarda da hızlı bir şekilde yaygınlaşacağı düşünülüyordu. Bugün geldiğimiz noktada akıllı telefon tarafı artık ölmüş durumda. Haliyle kullanıcı sayısına bir etkisi olmuyor.

Kullanıcı sayısını arttırmak Microsoft’un reklam gücünü de arttırması anlamına geliyor. Günümüzde çevrim içi reklamlardan devasa gelirler elde edildiği düşünüldüğünde Windows 10 çok önemli bir rol oynayacak. Hali hazırda firmanın Başlat panosuna aldığı minik reklamlar gözden kaçmıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2432 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim