Anlık Bildirim

Windows 10′un yeni tasarımına ait ilk görüntüler sızdırıldı

2017 yılı içerisinde yayınlanacak bir güncelleme paketiyle Windows 10'un kullanıcı arayüzünü yenileyecek olan Microsoft’un merak edilen tasarım değişikliğine dair ilk görüntüler yayınlandı.
Geride bıraktığımız kasım ayında alınan duyumlarla göre Microsoft’un Windows 10 için büyük bir tasarım değişikliği yapmak istediği, entegre uygulamaların yanı sıra geliştiriciler için de yeni araçlar sunacağı iddia edilmişti. MSPoweruser tarafından sızdırılan ekran görüntülerine bakılırsa Microsoft’un gizli çalışmasına dair ilk detaylar ortaya çıktı.
Güncel işletim sistemi Windows 10'u daha estetik, sade ve modern çizgilere kavuşturmak için düğmeye basan teknoloji devi, "Project NEON" projesiyle önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Windows Vista ve Windows 7 sürümlerinden aşina olduğumuz görsel bulanıklık sağlayan "Aero Glass"ı daha etkin kullanacak olan Windows 10'da animasyonlar da bir adım öne çıkacak.
Metin ve görüntüler üzerindeki vurguların dikkat çektiği tasarım genel yapı itibariyle Microsoft Design Language 2 (MDL2) ile Windows 8'in Metro arayüzünün karışımı şeklinde nitelendirilebilir. İşletim sisteminin tamamında "Acrylic" isimli yeni bir bileşene de yer vereceği ifade edilen teknoloji devi, böylelikle üçüncü parti uygulamaların da güncellenen tasarıma ayak uydurmasını sağlayacak. Henüz ne zaman yayınlanacağı bilinmeyen yeni Windows 10 tasarımı için biraz daha dişimizi sıkmamız gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23002 kez okundu.
41 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim