Anlık Bildirim

Windows 7, Microsoft'un yeni Windows XP'si olma yolunda olabilir

Microsoft, Windows 7 için genişletilmiş destek seçeneği doğruladı. Microsoft'un Office ve Windows pazarlama baş yöneticisi Jared Spataro, bazı Windows 7'lere yönelik bir yardım eli sunuyor.
Microsoft, kurumsal müşterilerin Windows 7'de genişletilmiş destek için ödeme yapabileceklerini doğruladı. Microsoft, tüketicileri ve işletmeleri Windows 10'a yükseltmeye teşvik ederken, birçok müşteri, hızla yaklaşan desteğin sonuna rağmen Windows 7'de mutlu bir şekilde kalmayı tercih ediyor. 
Windows 7 kullanıcılarının çoğu, 14 Ocak 2020'den sonra güncelleme alamayacak. Windows 7 işletim sistemi 2009 yılında piyasaya sürüldü, bir başka değişle işletim sistemi on yıldan daha eski olacak. Microsoft, Windows XP'de İşletim sistemi Nisan 2014'e kadar XP desteğini kesemedi. Bu yüzden şirket, Windows XP'de yaptığı hataları yapmak istemediği için güncellemelerin sıklığını zaman içinde azaltmayı planlıyor ancak Windows 7 işletim sisteminin pek çok kullanıcısı olduğu için Microsoft'un başka seçeneği hali hazırda görünmüyor.  

Güncellemeler yeni özellikler içermeyecek 

Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) programı, Windows 7 Professional veya Windows 7 Enterprise çalışanlarının (toplu lisanslama altında) yamalara sürekli erişim için ödeme yapmalarına izin verecek. Güncellemelerle yeni özellikler olmayacak, ancak programdaki Windows 7 sistemleri kötü amaçlı yazılım için ana hedef haline gelmeyecek. Ancak Microsoft, bunu sistemlerini Windows 10'a taşımaya yardımcı olacak bir yöntem olarak görüyor. 
ESU programı kamu desteğinin sona ermesinden sonra üç yıla kadar mevcut olacak. Cihaz başına bir maliyet olacak, bu yüzden Windows 7 makinelerinin çok olduğu işletmeler sürekli destek için fark ödeyecekler. Böylece işletmeleri zaman içinde Windows 10'a geçmeye teşvik edecekler. Microsoft, XP kullanan işletmeler ve hükümetler için özel destek sözleşmeleri de teklif etti.
Şirketleri Windows 10'a geçmeye teşvik etmek için Spataro, Windows 10 güncellemelerinin hızlı temposunu nasıl kontrol edilebileceğini açıkladı. Microsoft, mevcut özellik güncelleştirmelerinin, orijinal yayınlanma tarihinden itibaren 30 aylık bir destek alacağını taahhüt etti. Windows 10 Enterprise'ın gelecekteki güncellemelerinin de 30 aylık desteği olacak, ancak önümüzdeki Mart ayında 18 aylık desteğe düşecek. Ayrıca Microsoft hala yılda iki büyük güncelleme paylaşmayı planlıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12509 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim