Anlık Bildirim

İsveç, dünyanın ilk hızlı şarj özellikli elektrikli yolcu feribotunu Ağustos ayında hayata geçiriyor

İsveç, dünyanın ilk hızlı şarj özellikli elektrikli yolcu feribotunu Ağustos ayında hayata geçiriyor

Fosil yakıtların artan fiyatları ve çevreye verdikleri zararlar nedeniyle ülkeler daha temiz sistemlere yönelmeye devam ediyor. Bunun son örneklerinden dünyanın ilk hızlı şarj özellikli elektrikli yolcu feribotu The Movitz, İsveç merkezli olarak Ağustos ayında çalışmaya başlıyor.
Echandia Marine şirketi tarafından geliştirilen yolcu feribotu The Movitz, yapılan özel değişiklikler ile 355 beygir gücündeki dizel motorları yerine artık iki adet 125 kW POD motor kullanıyor ve gücünü 180 kilovat-saatlik nikel metal hidrit pillerden alıyor. 100 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan deniz aracı, açıklandığı kadarıyla şarj olma sırasında yolcularını çok fazla bekletmiyor ve 10 dakika içerisinde 9 knot hızında 1 saat yolculuk yapacak kadar enerji depolayabiliyor. Kurulan elektrik temelli yapı sayesinde 50,000 litre yakıt ücreti ile 130 ton karbon emisyonunu ortadan kaldırabilen The Movitz, hem çevre hem de ekonomi için ciddi bir avantaj getiriyor.
Önümüzdeki Ağustos ayında çalışmaya başlanacağı söylenen elektrikli yolcu feribotu The Movitz, Solna Strand ile Gamla Stan arasında görev yapacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
641 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim