Anlık Bildirim

Japon TEAC firması iki yeni DAB alıcısını piyasaya sürdü

Japon TEAC firması birçok özelliği bünyesinde barındıran iki yeni DAB alıcısını piyasaya sürdü.

 

Artık mobil müzik çalarlar hemen herkesin alabileceği fiyatlarda ve çeşitlilikte. Bu cihazların bulundurduğu geniş depolama çözümlerine rağmen kullanıcıların birçoğu yine de aldıkları mobil cihazlarda radyo özelliği olmasına son derece dikkat ediyor. Bu anlamda kullanıcının isteğine kulak tıkamayan üreticiler FM/AM radyo taknolojisini geliştirerek DAB radyo denilen yeni teknolojiyi geliştirdiler. DAB(Digital Audio Broadcasting) yani dijital ses yayınlarının önümüzeki yıllarda bugün kullandığımız radyo teknolojisinin yerini alması bu sayede analog yayınların(TV,radyo) tamamen kaldırılması ve dijital yayınlara geçilmesi amaçlanıyor.

 

TEAC DR-H358i DAB alıcısı.

Bu anlamda kullanıcıların beklentilerine karşılık veren çeşitli form ve özelliklerdeki DAB alıcıların piyasaya sürülmesine devam ediliyor. Bu ürünlerden iki tanesi de TEAC firması tarafından piyasaya sürüldü. FM/AM radyo da bulunduran DR-H358i model kod adlı bu DAB alıcısı, 40 kanallı DAB radyodan öte birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. DVD/CD oynatabilmesinin yanı sıra MP3, WMA, PictureCD, DivX gibi popüler formatalara da destek veriyor. TEAC'in bu yeni DAB alıcısının en ilgi çeken özelliklerinden biri ise 1080p çözünürlüğünü destekleyen HDMI çıkışına sahip olması. Bu sayede yüksek çözünürlüklü görüntüleri(Upscaling ile DVD filmlerinizi daha yüksek kalitede izleyebiliyorsunuz) 2 ses kanallı olarak Dolby Virtual Speaker Pro Logic II ses teknolojisi ile beraber sunabiliyor. Ayrıca USB ve SD kart çıkışlarıyla bu çıkışlara takılan Mp3 çalar ve hafıza kartlarında bulunan Mp3 dosyalarını da çalabiliyor. Bu çıkışların yanında biri subwoofer bağlantısı olmak üzere 2 tane RCA, 1 tane optik çıkış ve 2 tane RCA, 1 tane de 3,5 mm kulaklık jak girişi de sunuyor. DR-H358i DAB alıcısının fiyatı 600 $ civarlarında.

 

TEAC iki yeni DAB alıcısı piyasaya sürdü

TEAC CR-H258i DAB alıcısı.

Eğer DR-H358i modelinin özellikleri ve fiyatı sizin için fazla ise TEAC firması sizi de düşünmüş, alternatif olarak CR-H258i DAB alıcısını da sunmuş. CR-H258i, H358i modelinden farklı olarak HDMI çıkışı bulundurmuyor. H258i DAB alıcısının fiyatı ise yaklaşık olarak 400 $.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim