Anlık Bildirim

Kalabalık alanlarda yüz ve sesten duygu analizi yapan yapay zeka

Yerli teknoloji şirketi Teracity'nin geliştirdiği yapay zeka ile yüz ve sesten duygu analizi yapan sistem kullanıma sunuldu. Müşteri memnuniyeti ve tehdit oluşturması muhtemel kişiler tespit ediliyor.

Kalabalık alanlarda yüz ve sesten duygu analizi yapan yapay zeka Tam Boyutta Gör

Kamu güvenliğinde yapay zeka kullanım örnekleri giderek artıyor. Bu defa tıpkı Person of Interest dizisinde olduğu gibi kalabalık alanlarda kişilerin yüzünden, duygu ve tehdit ihtimalini algılayabilen yapay zeka hayata geçiriliyor.

Müşteri memnuniyetini analiz ediyor

Yerli yazılım şirketi Teracity Yazılım Teknolojileri’nin geliştirdiği yapay zeka ile yüz tanıma ve tespit sistemi piyasaya sürüldü. Geliştirilen yapay zeka, kamera görüntüleri ve seslerden yola çıkarak kişilerin üzgün, mutlu, stresli olup olmadığını tespit edebiliyor. Bu sistem sayesinde iş yerleri, müşterilerinin memnuniyetini ölçebiliyor. Ayrıca stat, cadde, konser alanı gibi kalabalık alanlarda tehdit oluşturması muhtemel kişilerin önceden tespit edilmesi sağlanıyor.

Kalabalık alanlarda yüz ve sesten duygu analizi yapan yapay zeka Tam Boyutta Gör

Yüz tanıma teknolojisi sayesinde halka açık alanlarda güvenlik seviyesinin artırılması, giriş noktalarında ihtiyaç duyulan personel sayısının azaltılması, personelden kaynaklı güvenlik zafiyetlerinin azaltılması amaçlanıyor. Bu sistemi kullanan iş yerlerinde müşterilerin yaş ve cinsiyet analizi yapılabiliyor. Saatlik dilimler halinde kişi yoğunluğunu ve müşteri memnuniyetini analiz edilebiliyor. Böylelikle alışveriş merkezlerinde ticari fayda sağlayabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim