Anlık Bildirim

Acer’dan çift Quadro RTX ekran kartlı Predator iş istasyonu

İş istasyonu segmentine üst perdeden giren Acer Predator markası çift Xeon işlemci ve çift Quadro RTX 8000 ekran kartı ile bir hayli iddialı olacak gibi görünüyor.

Predator markasını oyuncu pazarı için kullanan Acer, IFA 2018 fuarında yeni segmentlere yelken açtı. Acer Predator markası artık iş istasyonu segmentinde de kullanılacak.

Acer Predator X özellikleri ve fiyatı

IFA 2018 fuarında sahneye çıkan Acer, iki adet Quadro RTX 8000 ekran kartı ile desteklediği Predator X iş istasyonunu duyurdu. 4608 CUDA çekirdeği barındıran hızlandırıcıda 576 Tensor çekirdeği yer alıyor. 48GB GDDR6 bellek en yüksek kapasite olarak da dikkat çekiyor. Performans ise 16 TFLOPS seviyesinde. Böylece toplamda 9216 CUDA çekirdeği ve 96GB GDDR6 bellek elde ediliyor.

En güçlü iş istasyonlarından birisi olacak Acer Predator X modeli 2 adet de Intel Xeon 8180 işlemcisi barındırıyor. Ekran kartı ve işlemcinin tanesinin 10 bin dolar olduğunu hatırlatalım. Bellek tarafında ise 192GB ECC RDIMM kullanılmış.

Yaklaşık 50 bin dolar üzerinde bir fiyatlama ile piyasaya çıkacak olan Acer Predator X modeli için sipariş üzerine üretim modeli düşünülüyor. Yani ürün mağaza raflarında yer almayacak. İlerleyen dönemlerde yeni Intel Xeon işlemcilerin de seçenekler arasına ekleneceği ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim