Anlık Bildirim

Antminer S5 modeli mobil iletişim ağlarına müdahale mi ediyor?

Büyük yatırımınızı çıkarabilmek için umut bağladığınız sanal madencilik ekipmanınızın civardaki mobil iletişim frekanslarını bozduğunu öğrenseydiniz ne yapardınız?

Son dönemde sanal madencilik konusunda ilginç haberlerle karşılaşıyoruz. Nükleer tesislerin sistemlerinde madencilik yapmaya çalışanlar, süper bilgisayarlara madencilik yazılımı kurmaya kalkanlar veya Tesla aracının bedava elektrik hakkını madencilik sistemine harcayanlar bunlardan bazıları. Bu hafta ise daha ciddi bir konu gündeme geldi.

Modifiye mi edildi?

ABD’li operatör T-Mobile’nin geçen yıl sonlarına doğru Brooklyn yakınlarında bir bölgede 700MHz LTE radyo frekansına müdahaleler yaşandığını belirtmesinin ardından federal iletişim komisyonu - FCC soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmayı genişleten yetkililer ilginç bir sonuçla karşılaştı. Victor Rosario adındaki bir vatandaşın Antminer S5 madencilik sistemi, yaydığı sinyallerle mobil iletişim frekanslarına müdahale ediyordu.

FCC bunun üzerine Rosario’ya ihtar çekerek soruşturma sonuçlanana kadar madencilik cihazını kullanmamasını istedi. Aksi takdirde bölge yasalarına aykırı hareket etmekten dava açılacağını bildirdi. Ayrıca Antminer S5 cihazı ile ilgili kullanıcının elindeki kullanım kılavuzu, garanti belgesi gibi tüm tanımlayıcı dökümanların da komisyona ulaştırılması talep edildi.

Komisyon tüm Antminer S5 cihazlarını suçlama gibi bir niyetlerinin olmadığını duyurdu. İlk etapta cihazın varsayılan ayarlarıyla oynanıp oynanmadığı anlaşılmaya çalışılacak. Eğer Rosario cihazı modifiye edip sinyal karıştırıcı bir şekle soktuysa çeşitli yaptırımların devreye gireceği ifade ediliyor. Eğer herhangi bir modifikasyon yoksa bu kez üretici Bitmain soruşturmaya dahil edilecek.

Genelde bildiğimiz bilgisayar sistemi üzerinde yükselen Antminer cihazlarının tek amacı uyumlu kripto paraları kazmak. Bunun haricinde zaten başka bir görevi yok. Zaten karıncaya benzetilmesi de bu yüzden. Rosario’nun sistemi modifiye etmiş olma ihtimali var ancak bu kez bunu niye çok pahalı bir madencilik sistemi ile yapmış olabileceği sorusu akla geliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim