Anlık Bildirim

Uzun dönem bilgisayar pazarında lider olduktan sonra tahtını Çinli rakibi Lenovo’ya bırakmak zorunda kalan HP, yaptığı önemli hamlelerin etkisi sayesinde tacını geri aldı. Daralan pazarda firmanın başarısı oldukça dikkat çekici.

 

ABD etkisi

 

Yılın ikinci çeyreğinde bilgisayar pazarının küçülmeye devam ettiğini görüyoruz. Toplamda 61 milyon bilgisayarın satıldığı pazar geçen yıla göre yüzde 5 civarında azalış yaşadı. HP bu azalış içerisinde yüzde 3.3 artış göstermeyi başardı.

 

Firmanın ikinci çeyrekteki satışı 12.7 milyon oldu ve liderliği geri aldı. Lenovo ise yüzde 8 gibi önemli bir düşüş yaşayarak 12.2 milyon satış rakamına geriledi. Pazarda satışını artıran ikinci firma Dell ise 9.6 milyon satarak üçüncü oldu.

 

Listede Apple fazla değişim göstermedi. En fazla düşüş ise yüzde 10 üzerinde Acer ve Asus tarafında yaşandı. Kısaca bilgisayar pazarında ABD’nin yükselişi görülürken Asyalı üreticilerin ise düşüş yaşadığı gözlerden kaçmadı.

 

Son dönemde HP’nin yeniden yapılanma çabaları sonuç vermiş gibi görünüyor. Firma iki farklı iştirake ayrılarak kurumsal taraf için HPE, son kullanıcı tarafı için HP Inc. adlarını almıştı. Kaynaklarını daha iyi kullanabilen firma, satışlarını da arttırmış oldu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4178 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hp, lenovo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim