Anlık Bildirim

Fansız oyun bilgisayarı Airtop2 Inferno devrim yapmaya geliyor

Yeni geliştirilen bir tasarım sayesinde GTX 1080 ekran kartlı Airtop2 Inferno oyuncu bilgisayarı herhangi bir fan gerektirmeden pasif bir şekilde soğutulabiliyor.

Son dönemde gelişen üretim süreçleri ve yonga tasarımları sayesinde artık fansız olarak bilgisayar kullanmak mümkün hale geldi. Gündelik işler için ayrılan bu sistemler yoğun çalışma gerektirmediği için sessiz bir şekilde işlerine devam ediyor. Ne var ki aynı durum oyun bilgisayarları için geçerli değil.

Airtop2 Inferno neler sunuyor?

Yüksek ısıl tasarım gücüne sahip olan ekran kartları ve işlemciler kullanıldığı için sıcaklık oldukça yükseliyor. Bu bakımdan fan kullanmak zorunlu hale geliyor. Hatta bazı durumlarda sıvı soğutma seçeneklerinin de tercih edilmesi gerekebiliyor.

İsrailli firma Compulab ise fansız bir oyun bilgisayarı geliştirmek için kolları sıvamış. Daha önce Airtop2 adında fansız bir iş istasyonu geliştiren firma burada kullandığı teknolojiyi geliştirerek yeni oyun bilgisayarına aktarmış.

Airtop2 Inferno modelinde Intel Core-i7 7700K işlemci ve Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı yer alıyor. Sadece bu konfigürasyon bile fan kullanımını zorunlu hale getiriyor.

Firma Natural Airflow adını verdiği soğutma teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojide kasanın her iki tarafında 14 kanaldan oluşan hava tüpleri var. Bu tüpler yan palakalara entegre edilmiş.

 

Fansız oyun bilgisayarı Airtop2 Inferno devrim yapmaya geliyor Tam Boyutta Gör

Hava tüplerine her birinde 24 mikro kanal olan 3 ısı dağıtıcı plakası tutturuluyor. Bu dizilim ile işlemci arasında bir de büyük alüminyum plaka yer alıyor. İletim yoluyla ısı alınıyor ve hava tüplerinden dışarı veriliyor. Hem işlemci hem grafik birimi için ayrı ayrı soğutma yapılıyor.

Firma bu teknoloji üzerinde yıllardır çalışıyor ve patent başvurusu yapılmış durumda. Her bir hava tüpü 100W civarında ısıyı dağıtabiliyor. Firma sistemin en üst kısmına bir pervane koymuş ve soğutma performansına göre pervane hızlı veya yavaş çalışıyor. Böylece kullanıcılar kasa içerisinde nasıl bir soğutma yapıldığını görmüş oluyor.

 

Fansız oyun bilgisayarı Airtop2 Inferno devrim yapmaya geliyor

Timespy benchmark testlerinde sistem 6700 puan civarında almayı başarmış ve 40fps üzerinde seyretmiş. Airtop2 Inferno ay sonunda Kickstarter üzerinde destek aramaya başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8835 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
compulab, airtop2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim