Anlık Bildirim

HP patronu Meg Whitman görevi bırakıyor

Zorlanmaya başladığı bir dönemde HP’nin patronluğu görevini devralan Meg Whitman, büyük çaba sarf ederek firmanın yeniden pazarda bir numaraya yerleşmesini sağladı.

Dünyanın en güçlü kadın yöneticileri arasında gösterilen ve uzun yıllardır HP’nin patronluğu görevini yürüten Meg Whitman koltuğunu bırakıyor. Whitman zor bir dönemde firmayı devir alarak önemli bir başarıya imza attı.

Büyük isimlerden birisi

Procter&Gamble, Walt Disney, Hasbro gibi firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Meg Whitman, asıl büyük başarısını eBay platformunu dünya devi haline getirerek göstermişti. Mitt Romney’in başkan adaylığı kampanyalarını da yürüten Whitman sonrasında HP tarafından davet almıştı.

Henüz firmanın ikiye bölünmediği dönemde yani 2011 sonlarında CEO koltuğunu Leo Apotheker’den devralan Meg Whitman; kötüleşmeye başlayan satışlar, aynı paralelde daralma belirtileri gösteren bilgisayar pazarı ve soluğunu ensesinde hissettiği Lenovo ile karşı karşıya kalmıştı.

Önüne konan şirketin bölünmesi veya bilgisayar bölümünün satılması tekliflerini şiddetle geri çeviren Whitman hızlı bir şekilde şirket operasyonlarına yoğunlaştı. İlk 3 yıl işten çıkarma ve yeniden yapılandırma işlerine girişen Whitman, faaliyet karını belirli bir dengede tutmayı başarı.

Lenovo’nun liderlik tahtına çıktığı dönemin hemen arkasında Whitman iki ayrı şirket olarak yola devam etme teklifini kabul etti. Firma bilgisayar ve yazıcı tarafını HP Inc., kurumsal tarafı ise HPe şeklinde ayırdı. HP’nin mali tabloları biraz daha iyileştiği için bölünme sonrasında borsada hızlı bir yükseliş sağlandı.

Whitman bu dönemden sonra HPe şirketinin başına geçti ancak HP Inc. tarafından da uzak kalmadı. Atılan adımlar yavaş yavaş meyvesini verdi 2017 yılında satışlarını arttırmaya başlayan HP Inc., bilgisayar pazarında liderlik tahtını Lenovo’dan geri aldı. 2 Şubat 2018 tarihinde görevi bırakacak olan Meg Whitman’ın yerine şirketteki ikinci adam olan Antonio Neri geçecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim