Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Rampage Temper Pro kasa incelemesi "Yakışıklı, Temperli ve F/P'si yüksek"

Bu videoda Rampage'ın Fiyat/Performansı yüksek, üç yanı Temperli cam Temper Pro kasasının tasarımını ele alıyor, Rampage RGB 550W power supply ile desteklediğimiz bir sistem kurup değerlendiriyoruz.
 Rampage, Snopy, Addison ve Everest’in bir araya geldiği, oyunculara odaklı bir alt marka, kasa, klavye, fare, power supply ve daha birçok alanda ürünleri var. Bu videoda Rampage Temper Pro’nun içerisine bir sistem kurucağız, Rampage RGB 550W Power Supply ile de güç vereceğiz, bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak.

Sade bir kutusu var, üzerinde bazı temel özellikleri vurgulanmış, içerisinden 4 RGB fan çıktığı gibi mesela. Altında, üstünde koruyucu süngerlerle, camları da koruyucu filmli halde tertemiz çıkıyor içinden. Camların jelatinini sistemi kurana kadar çıkarmamak en iyisi aslında, kolay kolay çizileceğinden değil ama olur ya tornavida değer, saatiniz çizer ama ben dayanamadım.

50CM uzunluğunda, 23CM boyunda ve 24CM eninde, ortalama bir Mid Tower kasadan yapılı, iri bir kasa. Sağı solu ve önü temperli, kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı, siyah filmli camlarla kaplı, iskeleti metal. Sadece ön paneli sağdaki ve soldaki camdan ayıran kısım ve ayakları plastikten. Topuklarındaki kauçuk malzemeler tutucular ama yeterince değil, daha geniş olabilirlerdi. Buraya inmişken power supply fanı için çıkarılabilir, temizlemek için de suya tutabileceğiniz bir filtre olduğunu ekleyeyim.

Üstünde sırasıyla açma kapama, reset, LED modu ve fan devri ayarı butonları var, mod ayarı devir ayarı butonları gibi klikli yapıda olabilirdi. 2 USB 3.1 birinci jenerasyon, iki tane de USB 2.0 portu, USB’lerde eli bol tutmuş Rampage, standart kulaklık ve mikrofon girişleri var burada.

Gövdeye mıknatıs şeritlerle tutunan toz filtresi altındaki radyatörü tozdan koruyor, bu arada 3 12CM fan veya 360mm’ye kadar radyatör destekli bu alan.
Temperli cam, pleksi malzemeye göre gerçekten çok daha berrak, üzerindeki ve içerideki yansımaları çok daha güzel yansıtan, hissiyatı da yine pleksiye göre bambaşka bir şey ama temiz tuttuğunuz sürece, titiz davranırsanız temperli camlı kasalar pleksililerden kesinlikle birkaç adım daha öndeler.

Sağında da temperli cam var, kablo yönetimini camlar siyah filmli olsa da iyi yapmak gerek. 3 3.5 inç disk yuvası hızlı tak çıkar olanlar gibi, ekstra olarak vida sök tak yapıyorsunuz, taşıyıcısına üzerindeki iğnelerle sürücüyü sabitleyip tekrar vidala şeklinde kurulumu. Bu arada, belki de hiç ihtiyacınız olmayacak kadar vida da çıkıyor kutu içeriğinden, bir tane de temizleme bezi.

Kablolar için bir sürü, silikonlu geçiş noktası var, kablo yönetimi için seçenekleri genişletmeleri güzel olmuş. 8 fan çıkışlı kontrolcünün kasayla beraber gelmesi hoş bir jest. Bu arada, cam ve iskelet arasında da neredeyse 3 parmak mesafe var, sıkış tıkış bir alan değil yani, biraz iri olmasının kurulum sürecinde böyle avantajları var.

Rampage RGB-550, 80+ Gold sertifikalı 550W’lık modüler bir power supply. Kutusundan kendisi ve gerekli kabloları çıkıyor. Ürün iki yıl garantili.
14CM RGB aydınlatmalı fanı power supply’ın en karakteristik özelliği, fan sürekli devrede, boştayken normal bir ses üretiyor, yükte de diğer fanların yanında ekstra bir ses oluşturmuyor. Arkasındaki tuş ile renk ve efekt seçebiliyorsunuz, renk geçişi efektini kasadaki fanlarla eşlenik çalıştırabilsek tam olurdu.

12V kanalından 44 amper güç sağlayabiliyor ve %50 yükte %90, %100 yükte de %88.2 verimliliğe sahip, bu da kasaya maksimum 544W güç sağlayabildiği anlamına geliyor, i7 6700K ve GTX1080’li bir sistemin tam yükte yaklaşık 330W çektiğini düşünürsek işinizi rahat rahat görür. Ek olarak, yük altında bobin zırıltısı duymadım.

Kuruluma geçelim. Kullandığımız anakart Aorus Z370 Gaming 7, bol bol RGB aydınlatmasının yanısıra yüksek hızaşırtma kabiliyetine sahip bir ATX anakart, kasanın içerisinde neredeyse küçük gözüktü. İşlemci i5 8600K, RAM’ler de XPG Z1 serisi RAM’ler, ekran kartı da ASUS’tan. Burada 3 tane de 2.5 inçlik yuva var, keşke bu taraftakiler kafes misali değil de sadece kenarlardan tutan, biraz daha açık yuvalar olsalarmış, bazı SSD’ler gayet hoş görünümlü olabiliyorlar zira.

Sıvı soğutucu tarafında 280MM'lik bir radyatör kullandım. Şöyle bir detaydan bahsedeyim, RAM’ler değil ama anakart soğutucusu ile fanların biri birbiriyle çatıştı, her anakartta, her sıvı soğutucuda çatışacak diye bir şey yok ama kasanın boyutları itibarıyla anakart, daha uyumlu bir yapı adına biraz daha aşağı konumlandırılabilirmiş. Nacizane tavsiyem kasa ve sıvı soğutucuyu aynı markadan alın, uyum tarafında işinizi biraz daha garantiye almış olursunuz. Soğutucunun arka braketi de ilk önce korkuttu, plakanın kesimi itibarıyla takılmayacakmış gibi geldi ama sonuçta sorun çıkmadı, arka plakadaki açıklık biraz daha dengelenebilirmiş.
Kasamız hazır. Fanların aydınlatması gayet canlı, renkler gayet hoş görünüyor, tuşlarla hem renklerini hem de devirlerini ayarlayabiliyorsunuz, en yüksek devir ayarında bile gürültülü değiller. Fark oluşturan ekstrası ise fanları kapatıp aydınlatmaları açık bırakabiliyor oluşunuz, kontrolcü jesti tekrar belirtiyorum iyi olmuş.

Karanlıktaki görünümü gerçekten hoş, aydınlatmalı bir anakartla tematik sistemler için birebir, bir de birkaç RGB şeritle farklı kombinasyonlara açık bir yapı var karşımızda.
Rampage Temper Pro genel olarak güzel bir kasa. Bu videonun yayınlandığı tarih itibarıyla Rampage Temper Pro’nun piyasadaki fiyatı 550-650 lira arasında değişiyor. Çoğu rakibine kıyasla ki değil üç yanının da temperli cam olması, 3 değil RGB 4 fan çıkması ki aydınlatması iki taraftan, gayet canlı fanlar bunlar, yetenekli ve bol portlu bir kontrolcüyle gelmesi, daha fazla USB çıkışı derken segmenti rakiplerine kıyasla%30’un üzerinde daha uygun fiyatlı, Rampage Temper Pro fiyat/performansını gayet başarılı bulduğum bir kasa olmuş.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim