Anlık Bildirim

Kim Kardashian kripto para reklamı nedeniyle davalık oldu

EMAX isimli kripto paranın tanıtımını yapan Kim Kardashian ve ünlü boksör Floyd Mayweather Jr.’a dava açıldı. Hayran kitlelerini kullanarak EMAX fiyatını artırmaya çalıştıkları iddia edildi.

Kim Kardashian kripto para reklamı nedeniyle davalık oldu

Ünlü TV yıldızı Kim Kardashian, Haziran 2021’de EthereumMax (EMAX) isimli bir kripto para biriminin tanıtımını yaptı. Aynı şekilde boksör Floyd Mayweather Jr. da EMAX’ın tanıtımını yapan isimler arasında yer aldı. Bu iki ünlü isme dava açıldı.

Kim Kardashian’a Kripto Tanıtımı Davası Açıldı

7 Ocak’ta Los Angeles federal mahkemesinde, Kim Kardashian ve Floyd Mayweather Jr.’a kripto tanıtımı nedeniyle dava açıldı. Davanın sebebi, ikilinin sahip oldukları hayran kitlesini EthereumMAX’in (EMAX) fiyatını artırmak ve kendilerine kâr elde etmek için kullanmaları. 

Reuters’ta yer alan habere göre, şirketin birkaç ünlü destekçiyle iş birliği yapan yöneticileri, sosyal medya reklamları ve diğer tanıtım faaliyetleri yoluyla EthereumMax hakkında yanlış veya yanıltıcı açıklamalarda bulundu. Bu cümlelerin dava dosyasında yer aldığı da söyleniyor.

Davada yer alan bir diğer isim de tabii ki EthereumMax şirketi. Ancak şirket, konuyla ilgili şu açıklamayı yaparak, iddiaları reddetti:

“Son iddialarla ilgili aldatıcı anlatı, EthereumMax projesi hakkında yanlış bilgilerle dolu. İddialara karşı çıkıyoruz ve gerçeğin ortaya çıkmasını dört gözle bekliyoruz”

Davada sanıklar, kârlarının iadesini almayı bekliyor. İlerleyen sürecin nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim