Anlık Bildirim

Kısa Kısa

Cep telefonlarında yüz tanıma devri ; OKAO Vision face recognition

Cep telefonları için ger gün bir çok teknoloji uyarlanmakta bunlar genelde multimedya yetenekleri arttırma yada veri aktarım hızları konusunda olmakta. Aslına bakarsanız telefonlarımızda gelişen multimedya içerik ve görüntüleme seçenekleri güvenlik sorunlarınıda yanında getiriyor.

Özellikle çektiğimiz resimler ve hareketli görüntüler telefon başkasının eline geçtiğinde can sıkıcı durumlar yaşanabilir. Pin numarası yada telefonun otomatik kilit konuma geçmesi bunlara iyi bir örnek ama şimdi oldukça etkili ve yenilikçi bir çözüm var yüz tanıma teknolojisi...

Omro tarafından geliştirilen OKAO Vision face recognition, Symbian, Brew ve linux destekli kameralı telefonlara yüklenerek kullanılabiliyor. Bu teknolojinin en büyük avantajı herhangi bir donanımsal destek gerektirmemesi ve kamerası olan her telefona uygulanabilmesi.

Bir (1) sn gibi kısa bir sürede yüz tanımlaması yapabilen sistem 450 kb yer kaplarken sistem ramindende sadece 370 Kb kullanıyor. %99 gibi yüksek bir oranda tanıma hassasiyeti olan yazılım hakkında ayrıntılı bilgi için üreticinin web sitesini ziyaret edebilirsiniz http://www.omron.com

Mini-VCR ; Direk PDA veya Cep telefonunuz için televizyondan video kaydı yapın

Akıllı telefonlar ve cep bilgisayarları artık video oynatım yeteneklerine sahipler. Fakat bu cihazlar için video oluşturma ve benzeri işlemler oldukça sıkıcı ve zahmetli. BW2400v kod isimli Mini-VCR ile SD veya Compact Flash kartlara televizyon, DVD oynatıcı veya video kameradaki görüntüleri MPEG4 formatında kayıt edebilir ve kayıtlı görüntüleri direk PDA veya cep telefonunuzdan izleyebilirsiniz.

Kısa Kısa

30fps hızla 362x240 çözünürlüğünde DivX ile kodlanmış MPEG4 film kaydı yapabilmekte. Bilgisayar için uygun bir çözünürlük olduğu zöylenemez fakat küçük ekranlı PDA lar ve cep telefonları için oldukça uygun. Cihaz Stereo MP3 ( 32 ile 320k bit arası) ve AAC (16 ile 128k bit arası) ses kaydı yapabilmekte. Ayrıca kayıt ettiği görüntüleri istenirse televizyonda tekrar gösterme yeteneğinede sahip. 118x87x18mm boyutlarında olan cihaz 140 gram ağırlığında ve 5V bir adaptör ile enerjisini harici olarak sağlamakta. Ürün şu an için sadece Japonya'da satışa sunulmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim