Nüfusunun 3'te 1'inden fazlasını aşılayan İsrail’de ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyokimya şirketi BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıyı olan 163 bin kişiden yalnızca 31’inde koronavirüs tespit edildi.
Boris Johnson, ülkede tespit edilen virüs mutasyonunun daha ölümcül olabileceğine dair ileri araştırma gerektiren bulgular olduğunu söyledi. Pfizer/BioNTech ise aşıyla ilgili açıklama yaptı.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca iller bazında aşı sayılarının takip edilebileceğini Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu. Şimdi ise takip ekranı kullanıma açıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından aşıların sevkiyatıyla ilgili bilgi verdi. Koca, 10 milyon doz olan 2. sevkiyatın ilk bölümünün Pazartesi günü yurda giriş yapacağını duyurdu.
Türkiye ile Rusya arasında Sputnik V koronavirüs aşısı için anlaşma tamamlandı. Anlaşmaya göre aşının üretimi Türkiye'de de yapılacak. Üretim için gerekli teknoloji transfer süreci ise başladı.
Sizler için hazırladığımız haberimizde hangi ülkelerin ne tür aşı kullandığını ve aşıların türlerini derledik. Çeşitli ülkelerin kullandığı aşı tiplerinin detayları haberimizde.
Koronavirüs pandemisi devam ederken aşıların etkinlik oranlarıyla ilgili tartışmalar sebebiyle Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan açıklama geldi.
Coronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 1 milyonu aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 211’e ulaşırken, toplam vaka sayısı ise 33 milyon 178 bin 318’e yükseldi.
Google, ofislerde bulunması zorunlu olan kritik pozisyonlar dışında diğer tüm çalışanlarının salgın sebebiyle 30 Haziran 2021'e kadar evden çalışmaya devam edeceklerini duyurdu.
Ülkemizde Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında 17 adet bilimsel araştırma projesi belirlendi. Projelerin 9'unu tedaviye farmakolojik çalışmalar oluştururken 8'ini aşı çalışmaları oluşturuyor.
Korona Takip (COVID-19 İzleyici) adını taşıyan uygulama, enfekte olan kişilerin daha hızlı bilgilendirilmesini ve başkalarını enfekte etmelerinin önlenmesini amaçlıyor.
Salgın neticesinde Meksika hükümeti, Meksika'da bulunan Corona bira fabrikalarını kapatma kararı aldı. Bira satışlarının geçen yıla oranla %24 oranında arttığı belirtiliyor.
Bez bariyerler maskeler gibi virüsün bulaşını %100 engellemiyor ancak bezin dış tarafında kalan aerosoller sebebiyle kişinin inhale ettiği virüs miktarı oldukça azalıyor.
Yüksek sesle konuşan insanların normal ses düzeyinde konuşan insanlara göre 10 kat daha fazla parçacık yaydığı belirtilmekle birlikte bu kişiler ''süper yayıcılar'' olarak adlandırılıyor.
New York'ta karbondioksit düzeylerinin %5 ila %10 arasında azaldığı belirtilmekle birlikte azalışın sadece New York'a özgü değil, aynı zamanda küresel bir azalışın söz konusu olduğu düşünülüyor.
Çin tüm personeli robotlardan oluşan yeni bir hastane açtı. Hastanenin açılış amaçlarının başında coronavirüs salgınının yayılmasını önleme ve salgının yayılmasını en aza indirme hedefi oluşturuyor.
Uzmanlara göre aşının güvenilirliğinin sağlanmasından ve aşı kullanımına başlanmasından önce geçmesi gereken test süresinin 1 yılın üzerinde olması gerekiyor.
Dünyanın neredeyse tek gündem maddesi haline gelen koronavirüs salgını ile ilgili vakaların Türkiye’de de artışa geçmesi üzerine başlatılan “evde kal” çağrısına iletişim operatörlerinden destek geldi.
Çin'in epidemiyologlarından oluşan bir ekip tarafından yapılan bir araştırmaya göre; Covid-19'a neden olan koronavirüs en az 30 dakika havada kalabilir ve 4.5 metreye kadar hareket edebilir.