Anlık Bildirim

Kripto para ile ödemelere işletmeler nasıl bakıyor?

Visa tarafından yapılan bir anket dünyanın pek çok ülkesinde işletmelerin kripto para ile ödemelere sıcak baktığını gösteriyor. En geç bu yıl içerisinde gelişme olması bekleniyor. 

Bitcoin Tam Boyutta Gör

2021 yılı özellikle Visa ve PayPal gibi dev finans kurumlarının kripto paralara göz kırpması ile büyük yükselişlerin yaşandığı bir dönem oldu. Yaşanan bu gelişmeler pek çok işletmenin kripto paralara sıcak bakmasına neden oluyor. 

Kripto para ödemelerine işletmeler istekli

Visa tarafından ABD, Kanada, Almanya gibi 9 ülkede yapılan bir anket, işletmelerin kripto para ödemelerine sıcak baktığını ortaya koyuyor. Ayrıca bireyler de kripto para ödemelerine iyiden iyiye ısınmış durumda. 

Ankete göre ABD’deki KOBİ’lerin yüzde 19’u, Kanada’da ise yüzde 8’i bu yıl kripto para ödemelerine başlamayı istiyor. Bu oran BAE, Brezilya, Hong Kong ve Singapur’da yüzde 30 seviyelerine çıkıyor. Ankete katılan işletmelerin yüzde 75’i ise ödeme sistemlerine yeni yolların eklenmesini kaçınılmaz görüyor. 

Birey tarafında ise yaklaşık 5000 kişiye sorular yöneltilmiş ve insanların geçmişe oranla kripto paralara daha güvenle yaklaştığı ortaya konmuş. Visa yöneticileri bu iki önemli kriterin kripto para ödemelerinin benimsenmesinde destekleyici faktör olacağını düşünüyor. Zaten Visa’nın kendisi de kripto para ödemelerini desteklediği için yapılan bu anketin firmanın stratejisi açısından de önem taşıdığını söylemek yanlış olmaz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim