Anlık Bildirim

"Çıkarılabilecek" 4 milyon Bitcoin kaldı

Statoshi.info’dan alınan verilere göre, 26 Nisan itibariyle, 17 milyon Bitcoin “çıkarıldı”. 21 milyon adetle kısıtlanan Bitcoinlerin, bu sınıra ulaşmasına yalnızca %19’luk bir pay kaldı.
Satoshi Nakatomo tarafından belirtilen “21 milyon tane Bitcoin” sınırına yalnızca 4 milyon adet kaldı. Kendi içinde bir ödül sistemiyle “dağınık defterler” tutan Blockchain, belirtilen sınıra gittikçe yaklaşıyor ve bu durum, “ödülün” daha yavaş kazanılacağı anlamına geliyor.
Madencilik sisteminin gittikçe zorlaşması, “defterlerin” tutulmasını da zorlaştıracaktır. Kayıt tutumu için ödül veren ve buna “madencilik” adını veren sistemde madenciler, eskiye nazaran zaman geçtikçe daha az kazanacaklar.
Piyasada çoğaldıkça daha zor çıkarılabilecek halde tasarlanmış olan Bitcoin; Temmuz 2016’da 10.5 milyon adetle işlem görüyordu. O zamandan bu yana, “yavaşlatma” etkisiyle, 6.5 milyon adet Bitcoin çıkarıldı.
Yapılan hesaplamalara göre en son Bitcoin 2140 yılında çıkarılacak. O yıldan sonra madencilik sisteminin ve tutulacak kayıtların akıbeti henüz bir bilinmez.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7838 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ticaret, finans ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim