Anlık Bildirim

FinCEN:"İran, ambargoları aşmak için kripto paraları kullanıyor."

ABD'nin Mali Suçları Engelleme Ağı (FinCEN); İran'ın, kendine karşı yapılan ekonomik yaptırımları aşabilmek amacıyla dijital para birimlerine başvurduğunu düşünüyor.
ABD Mali Suçları Engelleme Ağı (FinCEN), İran'ın ekonomik yaptırımlardan kaçmak için kripto para birimlerine başvurduğunu düşünüyor. Bu bağlamda, İranlı vatandaşların yaptığı işlemlerin incelenmesi isteniliyor.
Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadele (CFT)’den gelen uyarılara göre bu durum, İran’ın global finansal sitemdeki rolünü risk altına sokuyor.
 
FinCEN'e göre, 2013 itibariyle İran'ın kripto para birimi kullanımı oldukça büyük artış gösterdi. Ülkede kripto para kullanımı, bireyler ve kurumlar tarafından yapılan yaptırımlardan kaçınmanın bir yolu olduğu düşünülüyor.
FinCEN tarafından:“Kurumlar, İran'da ortaya çıkabilecek ya da feshedilebilecek faaliyetler için Blockchain defterlerini gözden geçirmeyi düşünmeli.” açıklamasında bulunuldu.
Özellikle ABD'nin uyguladığı ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için öne sürülen çözümler arasında kripto para birimlerinin kullanılması ve onlar aracılığıyla bu ambargoyu delmek vardı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim