Anlık Bildirim

Gizli madencilik yazılımları patlama yaptı

Bir siteye girdiğiniz zaman bilgisayarınız ısınmaya başlıyorsa gizli madencilik yazılımı çalışıyor olabilir. Sitelere gömülen madencilik kodları büyük ilgi görmeye başladı.

 

Kullanıcıların tarayıcılarında veya mobil uygulamalarda habersiz bir şekilde arka planda çalışan gizli madencilik yazılımları altın günlerini yaşıyor. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 1000 civarında bir artış var.

Pasta çok büyük

Coinhive yazılımının başı çektiği madencilik yazılımları kullanıcıdan habersiz sistem kaynaklarını sömürüyor ve önemli bir gelir bırakıyor. Bu yüzden şantaj yazılımlarından daha fazla tercih edildiği ifade ediliyor zira şantaj yazılımları belirli bir uğraş ve emek gerektiriyor.

McAfee Labs tarafından yapılan araştırmalara göre geçen yıl son çeyrekte 400 bin adet olan yazılım sayısı yılın ilk çeyreğinde 2.9 milyona yükseldi. Yine geçen yılın son çeyreğinde 200 bin olan yeni madencilik yazılımı sayısı da yılın ilk çeyreğinde 2.5 milyon oldu.

Gizli madencilik yazılımları diğer tehditlerden farklı olarak girdiğiniz herhangi bir sitede arka planda çalışabiliyor. Eğer uyumlu değilse virüs yazılımları da fark edemiyor. Veya fark edene kadar bir miktar kazım yapmış oluyor. Bu bakımdan oldukça riskli bir durum oluşturabiliyor. Bundan korunmanın çaresi kripto yazılımları tanımlayabilen güvenlik çözümleri veya eklentileri kullanmak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim