Anlık Bildirim

Japon Zaif kripto para borsası saldırıya uğradı. 60 milyon dolar kayıp var

Bir Japon borsası daha siber saldırıya uğradı. Sunuculara sızan hırsızlar yaklaşık 60 milyon dolarlık kripto para ile kayıplara karıştı. Kaybın çoğu kullanıcılara ait.

Gün geçmiyor ki yeni bir kripto borsa saldırısı haberi gelmesin. Bu kez Japonya’nın onay almış kripto para borsalarından Zaif saldırıya uğradı ve milyonlarca dolarlık kripto para dolandırıcıların eline geçti.

Büyük vurgun

19 Eylül itibariyle sunuculara bir sızma girişimi olduğunu fark eden borsa hemen işlemleri dondurdu. Ne varki ödeme sistemleri de barındıran borsanın önemli bir meblağ kaybettiği ortaya çıktı.

Açıklanan bilgilere göre borsadan yaklaşık 6000 adet Bitcoin çalındı. Ayrıca Bitcoin Cash ve MonaCoin de çalındı ancak bunların miktarı henüz tespit edilemedi. Zararın yaklaşık 60 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Elbette bunun büyük kısmı kullanıcılara ait.

Mt.Gox olayından hatırlayacağınız üzere borsalarda hırsızlık yaşandığı zaman geri dönüşü çok zor oluyor veya uzun yıllar alıyor. Zaif kullanıcılara ait olan kripto paraların tazmini için 45 milyon dolarlık bir kredi yardımı istediğini ifade ediyor. Ayrıca güvenlik kuvvetleri soruşturma başlatmış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim