Anlık Bildirim

LG U400: Yeni bir müzik telefonu

İlk bakışta portatif bir müzik çaları andıran U400, üç-bant (GSM 850/ 900/1800 MHz) ve yeni nesil 3G (üçüncü nesil kablosuz teknoloji) desteğine sahip. Tasarımıyla dikkat çeken model, mavi ve gümüş renkli tuş halkalarının iç içe geçmesiyle oluşan tuş takımı sayesinde müzik kontrolünü kolaylaştırıyor. Telefonun üzerindeki "3" ibaresi telefonu inceleme merkezine ulaştıran firmanın logosu.

Slim yapıdaki telefon 99.8mm yükseklik x 48mm genişlik x 20.4mm derinliğinde, avuçiçinde kaba durmuyor. Ağırlığı ise basit bir telefon olmamasının getirdiği sorumlulukla 114gram. Kapak kaydırma mekanizması oldukça kullanışlı olan telefonun tuşları rahatlıkla kullanılabilir büyüklükte. Tuş takımının sahip olduğu değişik stil göze hitab ederken diğer yandan aramalarda kolaylık sağlıyor.

Ekran 30mm genişliğinde ve 43mm yüksekliğinde, 320 x 240 piksel çözünürlüğünde ve 262k renk veriyor. Oldukça temiz ve parlak bir görüntüsü var. Telefonun ön ve arka yüzü KG800 Chocolate'ı andıran parlak siyah plastik bir maddeden yapılmış. Üzerinde parmak izi lekesi bırakması telefonunu temiz tutma alışkanlığına sahip olanları zorlayacak türden. Telefonun sağ ve sol yanında girişler ve ilave tuşlar bulunuyor.

Telefonun sol yanında ses ayar tuşu, microSD kart yuvası var. Dahili olarak 68MB hafızası olan modelle birlikte 512MB kart veriliyor. Bir diğer bağlantı müzik dinlemek için kulaklık girişi. Kulaklık üzerinde, büyük tuşlardan oluşan müzik kontrol tuşu ve giysinize iliştirebileceğiniz mandal var. 3,5mm jak girişine takılan bu kulaklıkları sevmeyen kendi seçimini kullanabilir.

Sağ yanda bulunan müzik tuşuna basıldığında telefonun müzik portalına bağlantı yapması sağlanmış. Bu yanda kamera kısa yol tuşu da bulunuyor. Çift stereo hoparlörler telefonun üst sağ ve sol köşelerine yerleştirilmiş.

Ön yüzdeki kontrol tuşlarının tasarımı LG'yi biraz riske sokmuş. Çağrı Yapma ve Çağrı Bitirme tuşlarının arasında bulunan Geri Tuşu (uzun süre basıldığında telefon kilidi görevi görüyor ve görüşmede basıldığında sesi dışarıya veriyor) kullanımına alışana kadar sorun yapabilir. Dıştaki büyük mavi halka üzerinde bulunan "menu" tuşu ile uygulamalar ekrana geliyor. Yanında bulunan diğer ikiside menüde dolaşım sağlıyor. Büyük mavi halkanın altında ki gümüş halka haraket ettirilerek menüler arasında dolaşılabiliyor. Seçim yapmak için ortadaki "OK" tuşu kullanılıyor.

Görüntülü görüşme için kullanılan kamera oldukça küçük ve telefona iyi gömülmüş. Ekranın sağ üst köşesinde, neredeyse görünmez şekilde yer alıyor. Video görüşme kalitesi ise tatminkar.

2.0 Megapiksel kamera, yeni modellerde geleneksel olarak telefonun arka yüzünde yer alıyor. Sürgülü kapak korumasından yoksun kamera, çiziklere karşı korunmasız kalmış. Gerçe kamerayı kullanmak için sürgüden hoşlanmayanlarda olabilir.

Test amaçlı çekilen fotoğraf tatmin edici. Bir mağazanın camından çekilen fotoğrafta yansıma olabilir ancak renk kalitesi iyi gözüküyor.

U400, Melodi Besteleyici yazılımı ile 31 müzik tipinde, 10 değişik enstrüman ve 5 tempoda kendi şarkılarınızı oluşturmanıza imkan veriyor. İsterseniz bunları telefona zil sesi olarak atayabiliyorsunuz.

LG U400, çalan parçalara Dj efekti verilebilmesi (Plağı ileri itip çekerek yapılan sesler) sayesinde müzik telefonu olduğunu iyice hissettiriyor. Bunu öncelikle, normal müzik çalma uygulmasının yerine DJ-ing çaları açarak, ardından gümüş halkaya yön vererek gerçekleştiriyorsunuz. Beraberinde gelen kulaklık takımıyla U400 kaliteli ses çıkışı veriyor. Ekolayzır efekti, eğer müzik kulaklıkla dinleniyorsa gerçekten kendini belli ediyor. Ancak hoparlörler için aynı şeyi söyleyemiyorum. Aynı şekilde 3D seslerde de bu verim söz konusu. Stereo müziğinizi, eğer Bluetooth kulaklığınız varsa kablosuz dinleyebiliyorsunuz.

Telefonda bulunan uygulamalardan: takvim, To-Do management, email, java desteği (yüklü oyun yok), ses kaydedici, video kayıt ve oynatıcı, döviz ve birim çevirici, alarm ve memo. Telefonu PC'ye tanıtabilmeniz için gerekli yazılım da sağlanıyor.

Günümüzün sıkıntısı pil süresi, bu model için microSD'den dinlenilen müzikle 5 saat 40 dakika olarak gerçekleşti. Telefonun özelliklerinde yer alan süreler ise şöyle: Bekleme 335 saat , Konuşma 232 dakika , Video Görüşme 177 dakika.


LG U400 Özellikler:

Ağırlık: 114g
Ekran: 2-inç QVGA, 30mm x 43mm , 262.000 renk, 176 x 200 piksel
Hafıza: 68 MB (dahili)
Arttırılabilir Hafıza: Evet, microSD kart yuvası
Kamera: 2.0 MegaPiksel
Video Kayıt / Oynatma: Var/Var
Müzik Formatları: MP3, AAC, AAC+, eAAc+, WMA
Bağlantı: Bluetooth, USB
Mesajlaşma: SMS, EMS, MMS
Email Client: POP3, SMTP, IMAP4
Zil Sesleri: Polyphonic, MP3, AAC
Internet Tarayıcı: WAP 2.0, xHTML
Frekans: Tri-band + 3G
Java: Var
Oyun: Yok
Diğer: A2DP desteği ile Bluetooth kulaklıkla müzik dinleme

- http://www.trustedreviews.com/article.aspx?page=8081&head=0
- http://www.gizmodo.com/gadgets/cellphones/lg-u400-music-phone-184064.php
- http://www.3g.co.uk/PR/July2006/3330.htm Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim