- Web Site Yönetimi Artık Çok Kolay!
- cPanel ve Plesk Panel
- Web Dünyasının Parlayan Yıldızı daha.net
- Yorumlar
Eskiden web site yönetmek zor bir işti. Sitenin tasarımından yayınına kadar tüm süreçlerde uzun uzun kod yazmak gerekiyordu. Üstelik kodlarda küçük bir hata bile tüm projeye zarar veriyordu. Lisanslı kontrol panelleri çıktıktan sonra kod yazımı eski önemini kaybetti. Web geliştiriciler artık zorunlu haller dışında kodlarla pek iş yapmıyor. Kullanıcı dostu arayüzleri sayesinde lisanslı kontrol panelleri web site yönetiminde yepyeni bir sayfa açtı.
Bu alanda en çok rağbet gören paneller şüphesiz ki cPanel ile Plesk Panel’dir. Linux tabanlı hosting sunucularında çalışan cPanel’in halihazırda çok geniş bir kullanıcı kitlesi var. Hem Linux hem de Windows altyapısına sahip sunucularda çalışan Plesk Panel de bu alanda önemli bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de lisanslı kontrol paneli satışı sürekli artıyor.
Web Site Yönetimi Artık Çok Kolay!
Dünya genelinde 2 milyarın üzerinde web sitesi olduğu tahmin edilmekte. Ülkemizde bu rakam 50 milyonun üzerinde. Bu sayılar her geçen gün artıyor. Web alanına ilgi artarken site kurmak ve yayınlamak da kolaylaşıyor. Web sitelerin proje aşamasından yayın aşamasına geçişleri eskiden daha zordu. Hatta yakın döneme kadar domain alırken bile belge ibrazı gerekiyordu. Oysa günümüzde birçok süreci daha hızlı ve neredeyse sıfır hatayla tamamlamak mümkündür.
Bu durum hem webmasterlar tarafında hem de servis sağlayıcılar tarafında önemli birtakım değişimleri ifade ediyor. Siteyi domaine yüklemek, domain yönlendirmek, subdomain oluşturmak gibi işlemler lisanslı kontrol panelleri sayesinde birkaç dakikalık iş haline geldi. Güvenlik açıklarını fark edip kapatmak kolaylaştı. Çeşitli dizinleri erişime açmak veya kapatmak için artık birkaç tıklama yeterli. Ayrıca klasör izinlerini ayarlama, dosya yedekleme ve benzeri işlemler de artık birkaç tıkla halledilebiliyor.
cPanel ve Plesk Panel
Lisanslı kontrol panelleri denildiğinde akla ilk gelen iki panelden biri cPanel, diğeri ise Plesk Panel’dir. Bu paneller ilk çıktığında aslında ticari barındırma hizmeti veren firmaların ihtiyaçlarını karşılamaya dönüktü. Oysa zamanla webmasterlar ile web geliştiriciler arasında da büyük ilgi görmeye başladı.
Bu durumu birkaç nedenle açıklayabiliriz. Her şeyden önce, iki panelin de basit bir arayüzü var. Bu sayede web site yönetim işlerini ciddi ölçüde kolaylaştırıyorlar. Ki bu durum en çok amatör webmasterların işine yarıyor. Bir diğeri fiyat avantajıdır. Servis sağlayıcıların sunduğu ödeme kolaylıkları da bu bağlamda talebi artırıyor. Web hosting otomasyonlarıyla uyumlu olmaları, veri akışında güvenlik standartlarının yüksek olması, versiyonlarını sürekli yenilemeleri de gördükleri ilgiyi artırıyor. Fiziksel sunucuların yanı sıra sanal sunucularda da sorunsuz çalışmaları da önemli bir tercih nedenidir.
Web sitenizde hangi teknik altyapıyı kullanıyorsanız buna uygun bir kontrol paneliyle yönetim işlerinizi basitleştirebilirsiniz. Web operasyonunuzda değişen ihtiyaçlarınıza göre sitenizi ve çeşitli özelliklerini optimize edebilirsiniz. Kontrol paneli kullanımı sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda ise servis sağlayıcınızdan teknik destek talebinde bulunabilirsiniz. Dolayısıyla lisanslı kontrol paneli satın alma işleminizi hangi servis sağlayıcıdan yapacağınız önemlidir.
Web Dünyasının Parlayan Yıldızı daha.net
Arama motorları üzerinden hosting firması aradığınızda karşınıza birçok seçenek çıkar. İnternet kullanıcıları genellikle üst sıralarda çıkan linkleri tıklama eğilimindedir. Oysa hosting firması seçerken aramada kaçıncı sırada çıktığına değil, teknik altyapısına ve hizmet kalitesine bakmak gerekir. Bu noktada maliyet karşılaştırması bile bazen yanıltıcı olabilir. Firmanın altyapısı zayıf, insan kaynakları gücü yetersizse en küçük sorununuz bile günlerce çözümsüz kalabilir.
Hosting firmaları arasında daha.net, teknik altyapısı ve hizmet kalitesiyle öne çıkan firmalardan biri konumunda. Web sitelerin domain, hosting ve sunucu ihtiyaçlarını karşılayan firma, ülkemizde lisanslı kontrol paneli satışında da önemli bir paya sahip. Firma profili 2010 yılında Kanada merkezli SoftCom Group Inc. ortaklığına dayanıyor. 2012 yılında Ingram Micro bünyesine geçen firma, dünya yazılım devleri Microsoft, Comodo ve cPanel’le yakın ilişkiler kurdu. 2021 yılından bu yana Cloud Teknoloji Bilişim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi adı altında hizmet veriyor.
Web sitenizin yönetim işlerini kolaylaştırmak için lisanslı kontrol paneli kullanmak isterseniz daha.net’in cPanel Lisans veya Plesk Panel Lisans sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Bugüne kadar binlerce kullanıcıya lisans satışı gerçekleştiren firma, “Türkiye’de internet artık daha.net!” sloganıyla web dünyasında büyümesini sürdürüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.