Anlık Bildirim

Lucid'in Hydra teknolojisi ilk defa ELSA'nın HPC odaklı yeni çözümünde

Yatırımcıları arasında Intel'in de bulunduğu Lucid firmasından ve üzerinde çalıştığı Hydra 100 isimli teknolojisinden daha önce bahsetmiştik. Yongada sistem (SoC) tasarımıyla hazırlanan ve üretici terchine bağlı olarak anakartlara entegre olarak kullanılabileceği ya da ayrı bir kart olarak sunulabileceği de belirtilen Hydra 100 ile marka veya model bağımsız olarak ekran kartlarının paralel çalıştırılabileceği iddia ediliyordu.

Geçtiğimiz haftalarda çalışmalarında sona yaklaştığını ve yılın ikinci çeyreği ile birlikte Hydra 100 tabanlı donanımların lanse edilebileceğini belirten firma, ilk işbirliğini Nvidia tabanlı profesyonel grafik çözümleri hazırlayan ELSA ile yapacak gibi görünüyor. Zira ELSA'nın Lucid'in Hydra 100 yongasının kullanan ve üzerinde dört adet PCI-Express 2.0 x16 slotu bulunan yüksek performanslı bilgi-işlem çözümü göründü.

Sahip olduğu slotlar üzerinden dört adet kartın kullanımına olanak tanıyan ve HPC segmenti için hazırlanan ürünün özellikle dijital yayımcılık ve medikal görüntüleme sistemlerinde kullanılması hedefleniyor. Hem çift hem de dört kartlı kurulumlara destek sunan HPC odaklı ürünün Mart sonunda satışa sunulması beklenirken masaüstünde ise Hydra 100 tabanlı ilk çözümün, Intel'in X58 yonga setli anakartının (Smackover) yeni revizyonu olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim