Anlık Bildirim

Apple'ın üst düzey yöneticisinden Mac'lerin güvenliği konusunda çarpıcı itiraf

Apple'ın üst düzey yöneticisi Craig Federighi, Epic Games davasında çarpıcı bir "itirafa" imza attı. Deneyimli yönetici Mac platformunda kabul edilemez düzeyde kötü amaçlı yazılım bulunduğunu söyledi.

Mac'lere virüs bulaşır mı? Apple yöneticisi açıkladı Tam Boyutta Gör

Epic Games ve Apple arasındaki dava, BT devlerinin perde arkasıyla ilgili oldukça çarpıcı ayrıntıların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu kez Apple'ın Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi'nin Mac bilgisayarların güvenliğini eleştirdiği bildiriliyor.

Bloomberg'in haberine göre, söz konusu "öz eleştiri" Epic Games davasının bir duruşması sırasında gerçekleşti. Apple'ın üst düzey yöneticisi Craig Federighi, Mac bilgisayarlarda yüksek düzeyde koruma uygulamanın oldukça zor olduğunu söyledi. Bunun nedeni ise macOS çalıştıran cihazlara, Mac App Store dışında yayınlanan üçüncü taraf yazılımların yüklenebilmesi.

Mac'lere virüs bulaşır mı? Apple yöneticisi açıkladı Tam Boyutta Gör

iOS ve iPadOS'tan daha az güvenli olduğunu kabul etti

Craig Federighi'nin mahkemedeki ifadesinde şu cümleleri kullandığı belirtiliyor:

"Mac'teki kötü amaçlı yazılım seviyesi Apple'ın kabul edebileceği düzeyde değil, çünkü sistem kullanıcıların Apple tarafından incelenmemiş yazılımları yüklemelerine izin veriyor."

Federighi bu sözleriyle iOS'ta yalnızca tek bir mağazaya (App Store) sahip olmanın kötü olmadığını, aksine iPhone ve iPad kullanıcılarını koruyan bir nimet olduğunu göstermeye çalışsa da aynı zamanda macOS'un iOS ve iPadOS işletim sistemlerinden "daha az güvenli" olduğunu itiraf etmiş oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim