Anlık Bildirim

Apple nihayet uygulama transferine izin verdi

Apple nihayet uygulama transferine izin verdi

900 bine yaklaşan uygulama sayısı ve 300 binden fazla geliştiricisiyle dev bir ekosistem haline gelen iOS işletim sistemi, iOS 7 ile birlikte önemli bir adıma daha sahne oluyor.

Bugüne kadar geliştiriciler uygulamalarının kullanıcılarını başka bir geliştiriciye yönlendiremiyorlardı. Bu nedenle özellikle şirketlerin rakip satın alma ya da uygulamalarını birleştirmek gibi bir şansları yoktu.

Ancak pek çok platformda uygulama satışlarına aracılık eden Apptopia, Apple ile yaptığı çetin görüşmeler sonucunda nihayet istediğini almayı başardı. Artık uygulama sahibi, geliştirdiği uygulamayı diğer bir geliştirici ya da şirkete satabilecek.

Geliştiriciler arasında uygulama transferi iTunes Connect yardımıyla yapılacak. Bir geliştirici ya da şirketten diğerine uygulama transferinin yapılabilmesi için uygulama sahibinin iTunes Connect'te uygulamanın durumunu değiştirmesi, diğer geliştiriciye bildirim göndermesi ve transferi kabul etmesi gerekiyor. 

Transfer sonrası sıralamalar, kullanıcılar, bölge detayları gibi bilgiler hiç değişmeden aynı kalabilecek. Uygulamanın yeni sahibi kullanıcılara güncelleme sunabilecek. Ancak bunun dev firmaların Ar-Ge’ye yatırım yapmak yerine popüler uygulamaları doğrudan satın almasına yol açabileceği düşünülüyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim