Anlık Bildirim

Apple, 2017'de 20 milyon Mac bilgisayar sattı

Analiz şirketlerinin yayınladığı son verilere göre Apple geçtiğimiz 2017 yılında 20 milyon Mac bilgisayar satmayı başardı. Şirket toplam PC sevkiyatında dünya dördüncüsü konumunda.
Apple'ın macOS işletimi sistemi bildiğiniz gibi dünyanın en çok kullanılan platformu değil ancak satılan bilgisayar sayısı bakımından şirketin kendine göre oldukça iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. IDC ve Gartner'ın yayınladığı son verilere göre Apple geride bıraktığımız 2017 yılı içerisinde 20 milyon Mac bilgisayar satmayı başarmış durumda.
Yayınlanan rakamlar bir anlamda Apple'ın satılan bilgisayar sayısı bakımından dünya dördüncüsü olduğunu gösteriyor. Verilere göre 2017'de toplam bilgisayar sevkiyatının %7.6'sını gerçekleştiren Apple, %22.7'lik paya sahip HP'nin, %21.1'lik sevkiyat başarısına ulaşan Lenovo'nun ve %16.1 gibi bir paya sahip olan Dell'in hemen arkasında yer alıyor.

Apple bu yıl güncellenmiş Mac Pro'yu çıkarabilir

Apple'dan sonra ise %6.8'lik payla Acer, %6.6 ile ASUS'un geldiğini belirtelim. Büyüme açısından bakıldığında Apple'ın önceki yıla kıyasla %5.9'luk bir büyüme gösterdiği ortaya çıkıyor. Şirket geçen yıl profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış iMac Pro'yu satışa sunmuştu. Bu yıl ise güncellenmiş Mac Pro'yu piyasaya sürmesi bekleniyor. Yani bu rakamların önümüzdeki süreçte artış göstermesi sürpriz olmayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3859 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, lenovo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim