Anlık Bildirim

Apple, 2020'den itibaren Mac'lerde kendi işlemcilerini kullanacak

Bloomberg kaynaklı yeni bir habere göre Mac bilgisayarlarda kendi işlemcilerini kullanmak isteyen Apple bu stratejisini 2020'den itibaren uygulamaya başlayacak. Şirket Intel'den kopma planları yapıyor
Apple'ın Intel ile arasındaki ilişkiyi sonlandırmayı planladığı bildiriliyor. Şirkete yakın kaynaklar Bloomberg'e, Cupertino merkezli teknoloji devinin 2020'den başlayarak Mac'lerde kendi yongalarını kullanmaya başlayabileceğini söyledi.
Kalamata kod adlı projenin daha önce Apple yöneticileri tarafından onaylandığı belirtiliyor. Muhtemelen şirket öncelikle tek bir modeli yeni işlemciye geçirerek çok adımlı bir değişim süreci yürütecek. Böylece yeni strateji hem Apple hem de Intel için daha sancısız uygulamaya konmuş olacak.

Mac'lerde artık Intel işlemciler kullanılmayacak

Kendi işlemcilerine geçiş yapmak şüphesiz ki Apple için bazı avantajları da beraberinde getirecek. Şirket zaten iPhone, iPad, Apple TV ve Apple Watch'da özel tasarlanmış yongalarını kullanıyor. Sadece Mac'lerde başka bir şirkete bağımlı durumda. Apple bu sayede Intel’in işlemci yol haritasına uymaktan ziyade kendi takvimine göre ürün çıkarma imkanına kavuşacak.
Bu geçiş aynı zamanda Apple'a kendi işlemcilerini kullanan tek büyük PC üreticisi olma özelliğini de kazandıracak. Buna ek olarak Cupertino merkezli şirket, donanım ve yazılım arasında daha güçlü bir entegrasyon kurarak Mac'lerin daha iyi performans ve daha uzun pil ömrü sunmasını da sağlayabilir. Apple hali hazırda yıllardır mobil alanda bunun avantajlarından faydalanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4459 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, intel ve
5 etiket daha 2020 yonga plan kalamata Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim